Mobiele game Assassin's Creed Jade mogelijk uitgesteld naar 2025

Mobiele game Assassin's Creed Jade mogelijk uitgesteld naar 2025

Ontwikkelaar Tencent zou focus intern verleggen

De smartphonegame Assassin's Creed Jade stond voor zover bekend gepland voor een release dit jaar, maar zou zijn uitgesteld naar 2025.

Dat claimt Reuters te hebben vernomen van drie verschillende bronnen. Bij Tencent, het bedrijf dat de game ontwikkelt, zou de focus verlegd zijn naar minder ontwikkeling van games gebaseerd op buitenlandse franchises. Daardoor zouden andere spellen voorrang krijgen, zoals partygame Dreamstar.

Tencent en Ubisoft hebben op moment van schrijven niet officieel op de geruchten gereageerd - laatstgenoemde bedrijf heeft alleen laten weten niet op geruchten en speculatie te reageren.

Assassin’s Creed Jade speelt zich af in het oude China. In de game kunnen spelers voor het eerst een eigen personage creëren en onder andere een bezoek brengen aan de Chinese Muur. Het verhaal speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Assassin’s Creed: Odyssey en Assassin’s Creed: Origins. Afgelopen jaar werd er een gesloten bèta voor het spel gehouden.

Ubisoft zelf werkt aan diverse Assassin's Creed-projecten voor consoles en pc. Naar verwachting verschijnt later dit jaar Assassin's Creed Infinity, een soort hub van waaruit nieuwe AC-avonturen beschikbaar zullen komen. Assassin's Creed Codename Red, dat zich in het oude Japan afspeelt, zou de spits afbijten.

Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou