Microsoft, EA, Epic en meer aangeklaagd wegens gameverslaving

Microsoft, EA, Epic en meer aangeklaagd wegens gameverslaving

Moeder klaagt bedrijven aan naar aanleiding van verslaafde zoon

Een moeder uit Arkansas, Verenigde Staten klaagt diverse gamebedrijven - waaronder Microsoft, Electronic Arts en Epic Games - aan omdat zij hun kind verslaafd aan gamen gemaakt zouden hebben.

Op 30 oktober werd de aanklacht ingediend, zo berichtte Insider Gaming gisteren. Gamebedrijven als Microsoft, EA, Activision Blizzard en Epic Games worden er van beschuldigd "gepatenteerde designs, algoritmes en marketing met verslavende opties en technologie" te gebruiken, wat verslaving onder gamers zou veroorzaken.

Onder de verslavende opties vallen volgens de claim verdienmodellen en feedbackloops die spelers continu betrokken houden bij de spellen. Moeder Casey Dunn: "We hadden nooit verwacht dat toen onze zoon games ging spelen hij zo verslaafd zou raken dat zijn opleiding er hevig onder zou lijden, hij alle interesse zou verliezen in tijd spenderen met vrienden, en dat zijn fysieke en mentale gezondheid risico zou lopen."

Ze vervolgt: "De gamebedrijven richten zich op kinderen en maken misbruik van ze, met als hoofdreden het maken van winst. Als een moeder wist ik dat ik stappen moest ondernemen om er voor te zorgen dat ze niet wegkomen met het vernietigen van het welzijn en de toekomst van onze kinderen."

De Dunn-familie wil niet alleen vergoeding ontvangen, maar ook veranderen hoe games in elkaar steken en worden aangeboden. Ook wil ze dat families die dealen met aan games verslaafde kinderen meer handvaten krijgen om aan de geestelijke gezondheid te kunnen werken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit kan alleen in Amerika :P

0
test

Ah ja typisch voor de generatie ouders van tegenwoordig; verantwoordelijkheid afschuiven op anderen. Moederlief heeft hier zelf gefaald en zou in de spiegel moeten kijken ipv met de vingers te wijzen. Je bent toch als ouder zelf de baas in huis?!

0

Aanbevolen voor jou