Lara Croft volgens Bafta-poll meest iconische gamepersonage ooit

Lara Croft volgens Bafta-poll meest iconische gamepersonage ooit

De Tomb Raider-ster won het van Mario, Agent 47 en Sonic

Lara Croft - bekend van de Tomb Raider-franchise - is via een poll gehouden door de British Academy of Film and Television Arts (Bafta) uitgeroepen tot het meest iconische gamepersonage ooit.

De poll werd via de website van Bafta verspreid om te vieren dat op 11 april de twintigste editie van de Bafta Games Awards wordt georganiseerd. Meer dan vierduizend gamers wereldwijd brachten hun stem uit.

Dat levert een lijst met de twintig meest iconische gamepersonages op, waarbij Lara Croft dus op de eerste plek staat. Op de tweede plek staat Mario, gevolgd door Agent 47 (uit de Hitman-reeks), Sonic the Hedgehog en Sackboy. Ook Link, Pac-Man, Kratos, Master Chief, Pikachu en Solid Snake komen in de lijst voor.

De eerste Tomb Raider-game verscheen in 1996 en sindsdien zijn er vele delen en een aantal reboots verschenen. Daarnaast zijn er ook meerdere films uitgebracht. In dit artikel wordt de evolutie van Lara Croft beschreven. Crystal Dynamics werkt op dit moment aan een nieuwe Tomb Raider-game.

De nominaties voor de aankomende Bafta Games Awards zijn hier te vinden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sorry maar meest iconisch game personage is gewoon Mario ik zal pacman nog hoger zetten dan lara croft zelf maar goed dat ben ik. Lara croft heeft zo 100 miljoen games verkocht en Mario 830 miljoen keer. Meest iconisch iedereen herkent Mario over de hele wereld lara croft zal niet iedereen kennen over de hele wereld. En waar is Sam fisher splinter cell niet eens op de lijst maar wel iemand van baldurs gate 3 heb nog nooit van de naam gehoord omdat ik de game niet gespeeld heb. Maar deze lijst klopt echt niet.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 4 april 2024 - 16:36]

0
test

Interessante lijst inderdaad. Ook Sackboy zo hoog plaatsen verbaasd me. Ik heb genoten van de games maar echt iconisch kan ik dat personage niet noemen. Als ik deze lijst niet had gezien zou Sackboy niet eens in me zijn opgekomen. Mario is duidelijk nummer 1 naar mijn mening. Wat erna volgt is al wat lastiger om te bepalen.

1
test

Een beetje vreemde lijst inderdaad. Echt iedereen en zijn moeder kent Mario; hij is volgens mij minimaal net zo bekend als Mickey Mouse. Om nog niet te spreken over Pac-Man. Maar Lara Croft? Natuurlijk is zij een groot icoon in de gameswereld, maar ik waag te betwijfelen of daarbuiten bij veel mensen een belletje gaat rinkelen bij het noemen van haar naam. Volgens mij heb je zelfs met Pikachu nog meer kans.

1
test

Ik ben het eens met wat je zegt, maar misschien is de Pokémon franshise zelfs nog groter dan de Mario franshise omwille van de tekenfilm etc.

1

Aanbevolen voor jou