Internationale gamevereniging roept gamebedrijven op tot actie omtrent ontslagen

Internationale gamevereniging roept gamebedrijven op tot actie omtrent ontslagen

Alleen al dit jaar zijn er meer dan 8700 ontslagen binnen de game-industrie gevallen

De International Game Developers Association (IGDA), wereldwijd gezien als de grootste non-profit vereniging die game-ontwikkelaars ondersteunt, roept bedrijven op er alles aan te doen om de ontslagrondes die de industrie sinds vorig jaar plagen in te perken.

Dat meldt Games Industry. "Met alleen al meer dan 8700 ontslagen ontwikkelaars dit jaar mag de impact die deze situatie op de industrie heeft niet worden onderschat", zo meldt de vereniging.

"Ontwikkelaars uiten legitieme zorgen over de stabiliteit van hun carrière en de industrie in zijn geheel. Getalenteerde individuelen, men name die uit historisch gezien gemarginaliseerde gemeenschappen, moeten misschien kansen buiten de game-industrie pakken vanwege deze onstabiliteit. Dit kan er voor zorgen dat diverse demografieën ondervertegenwoordigd worden."

Om de gevolgen van de ontslagrondes te minimaliseren heeft de IGDA een lijst met verschillende aandachtspunten gedeeld die bedrijven in het achterhoofd kunnen houden. Zo wordt bedrijven gevraagd rekening te houden met het feit dat periodes aan groei vaak worden gevolgd door periodes van stagnatie, en dat het ontslaan van mensen alleen maar op de korte termijn effect heeft op de financiële situatie. Indien mogelijk is het ook de moeite waard voor ontwikkelaars om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken en zo risicos te minimaliseren. Logischerwijs wordt ook geadviseerd dat werknemers die toch worden ontslagen, genoeg hulpmiddelen aangereikt krijgen om hun carrière elders voort te zetten.

Sinds vorig jaar vallen er opvallend veel ontslagen binnen de game-industrie bij haast alle uitgevers en ontwikkelaars. In dit achtergrondverhaal analyseert Gamer.nl de situatie en worden diverse mensen uit de industrie aan het woord gelaten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ik denk dat ze veel tijdelijke contracten hebben, in het begin zijn er veel ontwikkelaars nodig om je game te maken. Maar als dat eenmaal klaar is hoeven ze niet te blijven toch? En als programmeur in die branch zou je dat nu ook wel moeten weten.

1
test

Met de coronacrisis voorbij zijn de gouden jaren voor de creatieve industrieën ook voorbij, dus is het logisch dat ze gaan afschalen. Niemand heeft recht op een baan in deze industrieën. Niet aanstellen en doorgaan.

1

Aanbevolen voor jou