Infogrames keert terug als uitgeverslabel van Atari

Infogrames keert terug als uitgeverslabel van Atari

Bedrijf is nu eigenaar van Totally Reliable Delivery Service

Atari blaast nieuw leven in Infogrames door er een uitgeverslabel van te maken.

Infogrames - kort voor Informatique Programmes - werd in 1983 in Frankrijk opgericht. De eerste jaren bracht het bedrijf vooral pc-games uit die alleen in dat land verkrijgbaar waren, maar in de jaren negentig verschenen de games wereldwijd en ook op consoles.

Een van de bekendste games die Infogrames heeft ontwikkeld en uitgebracht is Alone in the Dark in 1992 - min of meer de eerste mainstream survivalhorrorgame. Andere bekende titels zijn Heart of Darkness, V-Rally en spellen gebaseerd op franchises als de Smurfen, Asterix en Obelix en Kuifje.

Eind jaren negentig begon Infogrames andere bedrijven op te kopen, waaronder Atari, Hasbro Interactive en Ocean. Het kocht ook DMA Design, dat later aan Take-Two Interactive werd verkocht en uiteindelijk uitgroeide tot Rockstar. In 2013 werd de Infogrames-naam aan de wilgen gehangen en werd het bedrijf omgedoopt tot Atari.

Het huidige Atari gaat nu de naam Infogrames weer terugbrengen als uitgeverslabel. Het moet daarbij vooral gaan om games die "buiten de hoofdportfolio geassocieerd met het Atari-merk" vallen. De eerste game die onder Infogrames valt is het in 2020 uitgekomen Totally Reliable Delivery Service, dat is overgenomen van TinyBuild.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou