Handheldversie van Mega Drive op komst, gebruikt oorspronkelijke cartridges

Handheldversie van Mega Drive op komst, gebruikt oorspronkelijke cartridges

Wordt ontwikkeld door Hyperkin

Hyperkin werkt aan een handheldversie van de klassieke Sega Mega Drive-console.

Dat bericht The Verge. De Mega 95 komt niet met games, maar speelt de oorspronkelijke Mega Drive-cartridges af. Vooral mensen die nog een Mega Drive-collectie hebben staan of van plan zijn retrogames te kopen zijn dus de doelgroep van het apparaat.

De Mega 95 zal geleverd worden met een dock, waardoor spelers de machine aan de televisie aan kunnen sluiten en daarop verder kunnen spelen. Er kunnen aan deze dock ook Mega Drive-controllers gehangen worden. De handheld zelf moet een batterijleven van zo'n tien uur hebben. Ook kan er gewisseld worden tussen een beeldformaat van 16:9 en 4:3.

Een prijs of releasedatum voor de Mega 95 is nog niet bekend. Hyperkin verkoopt echter meerdere machines gebaseerd op klassieke consoles. Zo is er een draagbare Super NES die voor 119 dollar over de toonbank gaat.

De Mega Drive was de tegenhanger van de SNES in de jaren 90. Op de 16-bit console kwamen games als Sonic the Hedgehog en diens vervolgen, Altered Beast en Ecco the Dolphin uit.

hyperkin mega drive

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt me op zich leuk, ben een groot fan van de Megadrive. Alleen de keuze tussen 16:9 en 4:3 is een beetje dubieus omdat er geen enkel spel van de Megadrive in 16:9 is.

0
test

Vroeger was er een Sega Nomad die dit ook kon.

0

Aanbevolen voor jou