Hackergroep geeft toe dat hack Epic Games niet plaatsvond

Hackergroep geeft toe dat hack Epic Games niet plaatsvond

'We zijn professionele oplichters'

Hackergroep Mogilievich claimt dat de vermeende hack van Epic Games afgelopen week in scène is gezet.

Afgelopen week meldde de groep nog 189 GB aan data te hebben gestolen van Epic Games tijdens een ransomeware-aanval. Het zou gaan om e-mailadressen, wachtwoorden en persoons- en betaalgegevens. Kort daarna reageerde Epic Games dat er echter 'geen bewijs' was gevonden voor de hack.

Dat klopt, zegt een woordvoerder van de de groep nu tegen Australisch nieuwsplatform Cyber Daily. Mogilievich zou de hack in scène hebben gezet om zogenaamde softwaretools om bedrijven als Epic te hacken aan daadwerkelijke hackers te verkopen. De groep hoopte met de vermeende hack nieuwe klanten aan te trekken, waarna er individuen software zouden hebben gekocht.

"We zijn geen ransomewaredienst, maar professionele oplichters", zegt de woordvoerder. Daarbij zouden kopers gevraagd zijn om screenshots van hun cryptowallets naar de groep te sturen, die weer gebruikt werden om anderen ervan te overtuigen dat Mogilievich ook in staat is om cryptorekeningen te hacken. Zo zou het 85.000 dollar hebben verdiend aan een valse hack van dronemaker DJI, zo meldt Cyber Daily.

Epic Games heeft nog niet gereageerd op het statement.

Grootschalige hacks vinden wel vaker plaats in de game-industrie. Eind 2023 werd Insomniac Games getroffen door een cyberaanval waardoor de volledige planning van de komende paar jaar en veel interne Sony-documenten op straat kwam te liggen.

Epic Games is de onwikkelaar en uitgever van Fortnite. Daarnaast runt het bedrijf de Epic Games Store, een virtuele winkel vergelijkbaar met Steam, en voorziet het honderden uitgevers en ontwikkelaars met de Unreal Engine, waarmee games worden ontwikkeld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ik moet om dit hele bericht wel wat lachen. professionele oplichters. Enkel dat al. Is toch schitterend. de woordvoerder van de groep. HAhah het mooie aan dit is dat het net zo goed georganiseerd of beter is dan menig goed bedrijf. En dan nog ‘we wilden enkel nieuwe klanten aantrekken die onze software zouden willen kopen.’ Ik kan het niet laten om hier om te lachen gewoon omdat het op zich zo gek professioneel is dat je niet denkt aan criminelen. Wat ze wel zijn. M

-1

Aanbevolen voor jou