Grootste Britse gamewinkel in problemen: ontslagen op de loer

Grootste Britse gamewinkel in problemen: ontslagen op de loer

Fysieke verkoop loopt achteruit

De Britse winkelketen Game verkeert in zwaar weer. Werknemers hebben namelijk te horen gekregen dat er binnenkort veel ontslagen gaan vallen.

Dat blijkt uit berichtgeving van Eurogamer, die verschillende werknemers van Game heeft gesproken. Naast dat de werknemers verteld is dat ontslagen in het vooruitzicht liggen, zijn ook bijna alle arbeidscontracten omgezet naar nulurencontracten.

Met een nulurencontract werk je alleen wanneer de werkgever jou oproept. Dit zorgt vaak voor financiële onzekerheid bij werknemers, omdat ze niet weten hoeveel uren ze per week zullen werken en dus ook niet hoeveel ze zullen verdienen. Vooral niet-leidinggevende werknemers van Game krijgen te maken met deze nieuwe contracten, beweert Eurogamer.

Verschillende werknemers zeggen overigens niet verrast te zijn door de ingreep van Game. Het gaat namelijk al geruime tijd niet goed met de fysieke gamehandelaar. Zo stopte Game in januari al met de handel in tweedehandsgames, terwijl dit vaak een belangrijk onderdeel is van dit soort ondernemingen.

Met 320 fysieke winkels is Game de toonaangevende detailhandelaar in games in het Verenigd Koninkrijk. Je zou de keten kunnen vergelijken met GameStop in de VS of Game Mania in Nederland. Over het algemeen verkeren alle fysieke gamewinkels in zwaar weer omdat gamers steeds vaker hun spellen online kopen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel ontslagen er zullen vallen binnen het bedrijf.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou