ESA annuleert E3 voorgoed

ESA annuleert E3 voorgoed

'Het is het juiste om te doen'

De Entertainment Software Association (ESA) heeft laten weten dat het bedrijf voorgoed de stekker uit E3 trekt.

Dat valt op de officiële website en social media te lezen. "We weten dat de complete industrie, spelers en ontwikkelaars veel passie hebben voor E3. We delen die passie", aldus ESA-directeur Stanley Pierre-Louis. "Wet weten dat het moeilijk is om afscheid te nemen van zo'n geliefd evenement, maar het is het juiste om te doen gezien de nieuwe mogelijkheden in onze industrie om fans en partners te bereiken."

E3 was decennialang de grootste gamebeurs ter wereld. Elke lente kwamen bedrijven en journalisten van overal ter wereld naar Los Angeles om de nieuwste games te spelen, aankondigingen te doen en consumenten er over te informeren. Na enkele jaren niet of alleen digitaal te zijn georganiseerd, stond E3, de populairste gamebeurs ter wereld, dit jaar op de planning voor 13 tot en met 16 juni in Los Angeles. Te weinig uitgevers hadden echter interesse, dus moest ESA de E3 dit jaar annuleren. De organisatie gaf eerder nog aan van plan te zijn in de toekomst E3 weer terug te laten keren.

Toen E3 tijdens de coronapandemie niet werd gehouden, sprong The Game Awards-organisator Geoff Keighley daar op in door een alternatief te organiseren, genaamd Summer Game Fest. Sinds enkele jaren hoort daar ook een uitgebreide show bij, genaamd Summer Game Fest Kick Off-Live-show. Andere bedrijven zenden rond die tijd vaak ook een livestream uit.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heel jammer, maar wel begrijpelijk. Was wel iets waar ik echt jaarlijks naar uitkeek (voor corona)

0
test

Toch het einde van een tijdperk. De E3 was het absolute mekka van de gaming wereld. Een grote, zichtbare locatie waar alle developers, uitgevers en journalisten samenkwamen om in verschillende stands en (traditioneel cringy) presentaties de nieuwste games te ervaren, allerlei lucratieve deals te sluiten en ook gewoon elkaar te ontmoeten, daar kan toch geen online show tegenop.

0

Aanbevolen voor jou