Epic verkrijgt Apple Developer Account om Fortnite naar iOS te brengen

Epic verkrijgt Apple Developer Account om Fortnite naar iOS te brengen

De game moet op een iOS-versie van de Epic Games Store verschijnen

Epic Games heeft een officiële Apple Developer Account verkregen - de eerste stap in de terugkeer van Fortnite naar iOS in Europa.

Dat kondigde het bedrijf gisteren via een blogpost aan. Begin dit jaar veranderde Apple vanwege de 'Verordening digitale markten'-wet die aankomende maart in werking gaat zijn regelgeving in Europa: het bedrijf moet andere ontwikkelaars toelaten hun apps en games via winkels buiten de App Store aan te bieden.

Epic liet toen al weten dat Fortnite "dit jaar in Europa terugkeert op iOS, gedistribueerd via het aankomende Epic Games Store voor iOS". Nu is dus duidelijk dat een Apple Developer Account verkregen is, en de planning zijn nog ongewijzigd.

De Zweedse tak van Epic Games zal de mobiele Epic Games Store en Fortnite in Europa aansturen, terwijl het team achter de Store de ontwikkeling voor zijn rekening neemt.

Fortnite was sinds de zomer van 2020 niet meer op traditionele wijze op iOS-apparaten speelbaar. Apple verwijderde de game uit de App Store nadat Epic een eigen betaalsysteem toevoegde, al is het tegenwoordig al wel speelbaar via streamingdiensten als Xbox Cloud Gaming, GeForce Now en Amazon Luna.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De originele blog gaat meer over de Epic Store uitbrengen op iOS dan Fortnite.

0
test

Eens, maar dat is het nieuws hier niet. Zoals in de link in het bericht naar een eerder nieuwtje te zien valt, werd dat begin dit jaar al aangekondigd. Het nieuws is dat Epic zijn developer account terug heeft.

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 17 februari 2024 - 13:04]

0

Aanbevolen voor jou