Embracer verkoopt naar verluidt Saber Interactive en Gearbox

Embracer verkoopt naar verluidt Saber Interactive en Gearbox

Saber zou blijven werken aan de Star Wars: Knights of the Old Republic-remake

Embracer Group zou zowel Saber Interactive als Gearbox verkopen.

Bloomberg laat weten dat Saber Interactive voor tot wel 500 miljoen dollar verkocht wordt aan een groep privéinvesteerders. Saber Interactive bestaat uit zo'n 3500 werknemers wereldwijd en werkt op dit moment samen met Lucasfilm en Sony Interactive aan de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic. Hoewel de game in 2021 werd aangekondigd en sindsdien niet is getoond, zou de ontwikkeling na de verkoop doorgaan.

Saber is daarnaast eigenaar van studio's als 3D Realms, 4A Games en Tripwire Interactive. Ook kondigde het bedrijf eind vorig jaar Jurassic Park: Survival aan.

Daarnaast claimt Kotaku te hebben vernomen dat Gearbox - bovenal bekend van de Borderlands-games - bijna verkocht is. CEO Randy Pitchford zou eerder deze week een vergadering met werknemers hebben gehouden waarin hij vertelde dat een besluit was genomen en dat er deze maand meer details volgen.

Pitchford zou al maanden hebben gemeld dat er drie mogelijkheden waren: bij Embracer blijven, onafhankelijk worden of aan een ander bedrijf verkocht worden. Volgens berichten gaat het dus om die laatste optie, al is dat nog niet officieel bevestigd. Verrassend is het echter niet, want er gaan al langer geruchten dat Gearbox verkocht zou worden.

Afgelopen juni kondigde Embracer al aan de boel om te gooien nadat een grote investering van een onbekend bedrijf - naar verluidt Savvy Games Group - niet doorging. Wat volgde waren meerdere berichten van ontslagen werknemers bij de vele studio's die het bedrijf rijk is, waarondeer GearboxCrystal Dynamics en Eidos Montreal, en zelfs de sluiting van enkele studio's zoals Saints Row-ontwikkelaar Volition en Timesplitters-ontwikkelaar Free Radical Design. Embracer liet begin dit jaar weten dat de herstructurering van het bedrijf nog niet klaar was.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

4a games vind ik zo geweldige studio met hun metro games

1
test

Embracer group.. die hebben nu echt nog helemaal niets toegevoegd aan de game-industrie. Alleen maar afbraak in het extreme..

2

Aanbevolen voor jou