Embracer ontslaat naar verluidt werknemers van 3D Realms en Slipgate

Embracer ontslaat naar verluidt werknemers van 3D Realms en Slipgate

De volgende slachtoffers vallen nog vlak voor de feestdagen

Er zouden ontslagen vallen bij Embracer Group-studio's 3D Realms en Slipgate Ironworks.

Scott Miller, de oprichter van 3D Realms die tegenwoordig Apogee Entertainment runt, meldt dat hij heeft gehoord dat minstens de helft van de werknemers van de Deense studio's is ontslagen. "Dit heb ik van meerdere bronnen gehoord." Ontwikkelaar Michael Markie kon het gerucht in ieder geval bevestigen, want hij is ontslagen.

3D Realms is onder andere bekend van Duke Nukem 3D en daaropvolgende delen. Slipgate maakte een remake van die game, en bracht dit jaar nog een nieuwe versie van de klassieke shooter Kingpin uit.

Embracer nam 3D Realms en Slipgate in 2021 over. De uitgever heeft de afgelopen jaren vele honderden studio's overgenomen, maar eerder dit jaar liep het een grootschalige investering mis, waarna het aankondigde te gaan snijden in diens personeelsbestand. Verschillende studio's hebben dit jaar onder Embracer afscheid van een deel van diens werknemers moeten nemen, en complete studio's zoals Saints Row-ontwikkelaar Volition en Timesplitters-studio Free Radical Design hebben hun deuren gesloten.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou