Embracer-herstructurering voltooid, 'te vroeg om nieuwe aankopen te overwegen'

Embracer-herstructurering voltooid, 'te vroeg om nieuwe aankopen te overwegen'

De verkoop van Gearbox was de laatste grote actie binnen het proces

De herstructurering an Embracer Group die vorig jaar is ingezet, is nu voltooid.

Dat heeft CEO Lars Wingefors laten weten (via Rock Paper Shotgun). Eerder deze week werd aangekondigd dat Gearbox wordt verkocht aan Take-Two, en dit blijkt de laatste actie te zijn die Embracer onderneemt binnen het herstructureringsproces.

"We beëindigen het herstructureringsprogramma nu, aan het einde van maart, en de Gearbox-verkoop maakte daar onderdeel van uit." Wingefors vertelt daarbij dat dat het bedrijf op wekelijkse basis door andere bedrijven wordt gevraagd of zij nog bepaalde "assets" kunnen overnemen, maar dat blijkt nu niet meer het geval te zijn.

Wingefors laat weten dat het niet onmogelijk is dat Embracer in de toekomst - net als in het verleden - weer bedrijven op gaat kopen - maar dat dit nu nog niet aan de orde is. "Daar is het nog veel te vroeg voor. We zijn nu de toekomst van het bedrijf aan het vormgeven en dat heeft onze hoogste prioriteit - hoe we onszelf structureren, en de assets die we hebben in gaan zetten, en hoe we deze beter samen laten werken. We willen nu winst en cashflow genereren door betere producten en games te maken."

Embracer heeft sinds vorig jaar diverse studio's gesloten en verkocht, waaronder Free Radical Design (Timesplitters), Volition (Saints Row) en Saber Interactive.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Laten we hopen dat dit waardeloze bedrijf niks meer opkoopt. We zijn al genoeg mooie studio's en game franchises verloren door deze idioten.

[Reactie gewijzigd door gusanito op 30 maart 2024 - 11:38]

1

Te vroeg om nieuwe aankopen te overwegen? Flikker toch op mer dit bedrijf zeg.

0
test

Ben niet vaak met je eens maar nu ben ik het helemaal met je eens. Had trouwens gearbox wel een studio voor Sony ook gevonden.

0

Gezien je wel vaker post dat je het niet “vaak” met mij eens bent, ben je het toch wel vaak met mij eens schijnbaar ;-)

-1

Aanbevolen voor jou