Embracer Group verkoopt Saber Interactive en een deel van de studio's

Embracer Group verkoopt Saber Interactive en een deel van de studio's

De geruchten blijken te kloppen

Embracer Group verkoopt dochteronderneming Saber Interactive, alsmede een deel van de studio's van Saber.

Dat hebben de bedrijven bevestigd. Er gingen eerder al geruchten over de verkoop, die nu blijken te kloppen. De onderdelen van Saber die verkocht worden gaan voor 247 miljoen dollar naar Beacon Interactive, een bedrijf dat gerund wordt door Matthew Karch, de medeoprichter van Saber.

Saber blijft na de verkoop eigenaar van de volgende studio's: alle studio's die de Saber Interactive-merknaam dragen, DIGIC, Fractured Byte, Mad Head Games, New World Interactive, Nimble Giant Entertainment, Sandbox Strategies, Slipgate Ironworks en 3D Realms.

Embracer Group houdt de volgende studio's van Saber: 34BigThings, 4A Games, Aspyr, Beamdog, Demiurge Studios, Shiver, Snapshot Games, Tripwire Interactive, Tuxedo Labs en Zen Studios. Deze ontwikkelaars zullen de komende tijd geïntegreerd worden binnen Embracer.

Overigens krijgt Saber voor een beperkte tijd de mogelijkheid om zowel 4A Games - de ontwikkelaar van de Metro-franchise - en Zen Studios - bovenal bekend van pinballgames - op te kopen. Wel behoudt Embracer-dochteronderneming Plaion de rechten om huidige en toekomstige games binnen de Metro-franchise uit te geven.

Als onderdeel van de verkoop zet Embracer Group alle werkzaamheden in Rusland stop, wat een positief effect op de cashflow van het bedrijf moet hebben.

Volgens de eerdere geruchten zou Embracer ook Borderlands-ontwikkelaar Gearbox verkopen. Dat is op moment van schrijven echter nog niet officieel bevestigd.

Afgelopen juni kondigde Embracer al aan de boel om te gooien nadat een grote investering van een onbekend bedrijf - naar verluidt Savvy Games Group - niet doorging. Wat volgde waren meerdere berichten van ontslagen werknemers bij de vele studio's die het bedrijf rijk is, waarondeer GearboxCrystal Dynamics en Eidos Montreal, en zelfs de sluiting van enkele studio's zoals Saints Row-ontwikkelaar Volition en Timesplitters-ontwikkelaar Free Radical Design. Embracer liet begin dit jaar weten dat de herstructurering van het bedrijf nog niet klaar was.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou