Embracer bevestigt tot nu toe 1400 werknemers te hebben ontslagen

Embracer bevestigt tot nu toe 1400 werknemers te hebben ontslagen

Daarnaast zijn er 29 onaangekondigde games geannuleerd

Embracer heeft laten weten tot nu toe 1400 werknemers te hebben ontslagen en 29 onaangekondigde games te hebben geannuleerd.

Afgelopen juni kondigde de uitgever al aan de boel om te gooien nadat een grote investering van een onbekend bedrijf - naar verluidt Savvy Games Group - niet doorging. Wat volgde waren meerdere berichten van ontslagen werknemers bij de vele studio's die het bedrijf rijk is, waarondeer Gearbox, Crystal Dynamics en Eidos Montreal, en zelfs de sluiting van enkele studio's zoals Saints Row-ontwikkelaar Volition en Timesplitters-ontwikkelaar Free Radical Design.

Vandaag heeft Embracer een statusupdate gegeven (via VGC). Er zijn tot nu toe 1400 werknemers ontslagen, wat neerkomt op ongeveer 8 procent van het totaal aantal werknemers bij het bedrijf. Daarnaast zijn er 29 onaangekondigde games geannuleerd en in totaal zeven studio's gesloten.

Volgens CEO Lars Wingefors bevindt de herstructurering van het bedrijf zich in de laatste fase, maar hij waarschuwt dat er nog meer ontslagen kunnen vallen voordat het afgerond is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou