EA-patent geeft gamepersonages in theorie de stemklank van spelers

EA-patent geeft gamepersonages in theorie de stemklank van spelers

Commander Shepard zegt: 'Houdoe en bedankt, kul!'

Electronic Arts heeft een patent vastgelegd waarmee het mogelijk zou zijn om gamepersonages de stem van de speler te geven.

Het patent wordt 'Generating speech in the voice of a player of a video game' genoemd en werd in 2020 al vastgelegd, maar is onlangs publiekelijk gemaakt. Het patent beschrijft een proces waarin spelers iets inspreken in de game, waarna dit via een synthesizer en stemomvormer in de game wordt verwerkt en daar nieuwe dialogen mee worden gegenereerd.

Het eindresultaat moet zijn dat een personage - bijvoorbeeld de hoofdrolspeler die wordt bestuurd door spelers - daadwerkelijk als de speler klinkt, maar wel door de ontwikkelaar bepaalde dialogen gebruikt. Daarvoor zou maar enkele minuten aan spraak van de speler benodigd zijn.

Het is niet bekend of EA deze technologie daadwerkelijk gaat toepassen in toekomstige games. Het is gebruikelijk dat gamebedrijven een diversiteit aan patenten vastleggen voor ontwikkelde technieken, waarvan maar een gedeelte uiteindelijk in games voorkomt.

Electronic Arts

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik vraag mij af of dit zo'n 23&Me geval gaat worden waar, i.p.v. de rechten op je genen, ze de rechten op je stem gaan eisen

0
test

persoonlijk. Nee dank je wel. Ik heb ik juist niet teveel dat games gaan lijken op de realiteit. laat me lekker jn die fantasie gamen waarbij ik een keer een held kan zijn. Een domme krachtpatser of een of ander vaag figuur met krachten die helemaal niet kunnen in plaats van een doorsnee persoon die gewoon elke dag al zichzelf hoort. hopelijk gaat dit niet betekenen dat je ook je stem moet gebruiken maar dat er ook een stem is door hun gemaakt, komt nog bij dat ik mezelf echt heel stom vind klinken op een opname. Als ik mezelf nu hoor hoor ik me iets dieper ivm de holtes in je hoofd dan dat ik hoor op opname. En ik vind mezelf niet leuk klinken op opnames. Dus nee. Liever niet.

1

Aanbevolen voor jou