Update: Discord 'viewbot' per ongeluk 1-april-video naar 1,4 miljard views

Update: Discord 'viewbot' per ongeluk 1-april-video naar 1,4 miljard views

Oeps

Update: Discord heeft per ongeluk haar eigen video naar ruim 1,4 miljard weergaven 'ge-viewbot'. De video was bedoeld als 1-aprilgrap. Discord heeft inmiddels op de situatie gereageerd.

View post on X

Oorspronkelijke tekst: Op 1 april, zoals bedrijven wel vaker doen, plaatste de chatdienst een video waarbij zogenaamd lootboxen in Discord werden geïntroduceerd. Gebruikers die een lootbox openden kregen in plaats van de getoonde items een clown-emoticon.

Kort na de aankondiging merkte X-gebruiker en bekende Discord-dataminer Marvin Witt echter op dat het aantal weergaven op de video buitensporig hoog was. Het werd naar verluidt de meest bekeken YouTube-video binnen 24 uur, en op het moment van schrijven staat de trailer op ruim 628 miljoen weergaven.

Al gauw bleek het om een fout aan de kant van Discord te gaan, zo blijkt uit de verbaasde reactie van een medewerker. In de Discordapp kregen spelers namelijk een notificatie van de zogenaamde nieuwe feature, waarin de trailer ingebakken zat en op de achtergrond per ongeluk afspeelde.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het lijkt mij toch wel meer en meer op een bewuste 'oops'

0

Aanbevolen voor jou