Asus laat ROG Phone 8, 8 Pro en 8 Pro Edition voor het eerst zien

Asus laat ROG Phone 8, 8 Pro en 8 Pro Edition voor het eerst zien

Dit jaar niet alleen voor gamers

Asus heeft tijdens CES in Las Vegas de nieuwe ROG Phone 8-lijn aangekondigd, bestaande uit drie varianten: de ROG Phone 8, ROG Phone 8 Pro en de ROG Phone 8 Pro Edition. De eerdere ROG Phones staan er voornamelijk om bekend zich te richten op mensen die games willen spelen op hun smartphone, maar met deze nieuwe modellen wil Asus ook de niet-gameconsument aanspreken.

Door de jaren heen heeft de ROG Phone-serie van Asus zich gepositioneerd als de smartphones voor gamers, met krachtige hardware, externe koeling, extra knoppen en een opvallend design. De omvang en gewicht maakte de telefoons volgens Asus echter minder aantrekkelijk voor andere gebruikers, en ook de camera’s waren vaak minder goed dan die van concurrenten in dezelfde prijsklasse

De nieuwe ROG Phone 8-telefoons zijn compacter, dunner en lichter dan de ROG Phone 7-lijn, met dunnere schermranden en een scherm-behuizingratio van 94 procent. De bovenste schermrand is slechts 1,65 mm dik, in vergelijking met de 5,65 mm van het voorgaande model. Bovendien zijn de telefoons IP68-gecertificeerd, wat betekent dat ze stofbestendig zijn en gedurende een halfuur op een diepte van 1,5 meter moeten kunnen overleven.

Asus laat ROG Phone 8, 8 Pro en 8 Pro Edition voor het eerst zien-QFdNLV8BSnWTqljKzmbngA

De nieuwe modellen hebben een 6,78-inch amoled-scherm met een verversingssnelheid van 165Hz en een adaptieve beeldverversing tot 120Hz. Het Pro-model heeft op de achterkant een secundair scherm dat Asus AniMe Vision noemt, met 341 programmeerbare minileds. Het standaardmodel heeft enkel een rgb-logo.

Alle Phone 8-modellen zijn uitgerust met de Snapdragon 8 Gen 3-soc van Qualcomm, die tot 30 procent betere cpu-prestaties en tot 25 procent betere gpu-prestaties biedt. De batterijcapaciteit bedraagt 5500mAh, iets minder dan de 6000mAh van de ROG Phone 7 en 7 Ultimate, maar de accuduur blijft volgens het bedrijf gelijk. Alle nieuwe toestellen ondersteunen zowel 65W als draadloos opladen.De ROG Phone 8 heeft 12 gb ram-geheugen en 256 GB opslag, terwijl de Pro-versie beschikbaar is met 16 GB ram en 512 GB opslag. De Pro Edition is nog krachtiger met 24 GB ram en 1 TB opslag en heeft een externe koeler. De koeler is ook beschikbaar voor het basis- en het reguliere Pro-model, maar wordt niet standaard meegeleverd.

Asus laat ROG Phone 8, 8 Pro en 8 Pro Edition voor het eerst zien-C1s1Aj3QSp-i-wYutFAclw

Asus introduceert eveneens een verbeterd camerasysteem voor de ROG Phone 8 Pro en 8 Pro Edition. De smartphones beschikken over een nieuwe 50mp-hoofdcamera met 6-assige hybride Gimbal Stabilizer 3.0, een 13mp groothoeksensor en een 32mp-telelens. Deze laatste is nieuw voor de ROG Phone-serie, aangezien eerdere modellen alleen een groothoek- en macrocamera hadden. Deze keer wordt de macrocamera weggelaten.

De smartphones worden uitgebracht in het zwart, waarbij de standaard ROG Phone 8 ook een grijze kleuroptie heeft. De adviesprijs van de ROG Phone 8 is 1099 euro. De ROG Phone 8 Pro begint bij 1199 euro, maar de Pro Edition met de AeroActive-koeler kost 1499 euro.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hold up.... "De ROG Phone 8 heeft 16 gb ram-geheugen en 512 GB opslag, terwijl de Pro-versie beschikbaar is met 16 GB ram en 512 GB opslag." Wat is hier aan de hand?!?! EDIT: De Rog Phone 8 heeft op zichzelf 256 GB terwijl de PRO de 512GB heeft.

[Reactie gewijzigd door JustSafety op 10 januari 2024 - 12:07]

0

Aanbevolen voor jou