Apple kondigt MacBooks met krachtige videokaart aan

Apple kondigt MacBooks met krachtige videokaart aan

M3-chips tot 60 procent sneller

Apple komt met nieuwe varianten van de MacBook Pro 14-inch en 16-inch die gameprestaties aanzienlijk moeten verbeteren. De laptops maken gebruik van de gisteren aangekondigde M3-socs; de standaard M3, de M3 Pro en de M3 Max, en ondersteunen tot 128 gigabyte werkgeheugen.

De nieuwe MacBook Pro's kunnen worden uitgerust met drie verschillende M3-varianten. Het instapmodel is voorzien van de standaard M3-soc met acht cpu-kernen en maximaal tien gpu-kernen. Deze standaard M3-variant is uitsluitend beschikbaar in de 14-inch MacBook Pro en is een vervanger voor de oude MacBook Pro 13-inch, die Apple heeft geannuleerd. Volgens Apple is dit nieuwe model tot zestig procent sneller dan de MacBook Pro met de M1-chip. Die laatste verscheen drie jaar geleden.

Volgens Apple betreft de nieuwe gpu van MacBook Pro’s de grootste verandering. De nieuwe laptops beschikken over hardwarematige ondersteuning voor ray-tracing, waardoor weerspiegelingen realistischer lijken. Daarnaast krijgen de M3’s ook hardwareversnelling voor mesh shading, wat betekent dat complexe vormen in games makkelijker worden gerenderd.

Apple kondigt MacBooks met krachtige videokaart aan-9KuMmoVwTqqdUhgM9Bdhjw

Apple introduceert daarnaast een nieuwe technologie, dat het bedrijf Dynamic Caching noemt. Volgens Apple kan de gpu hiermee lokaal geheugen in realtime toewijzen, zodat elke taak precies de juiste hoeveelheid geheugen krijgt. Apple beweert dat dit de gpu nog efficiënter maakt.

De batterijduur van de nieuwe MacBooks bedraagt volgens Apple ongeveer 22 uur, maar daar moet wel een kanttekening bij worden geplaatst: dit geldt alleen voor het 16 inch-model met de M3 Pro-soc. Andere 14 inch-modellen hebben een batterijduur van 18 uur. Het mini-ledscherm heeft opnieuw een inkeping voor de camera en is twintig procent helderder dan oudere MacBook Pro-modellen. Het aantal beschikbare aansluitingen in de laptop blijft hetzelfde: drie Thunderbolt 4-ports, een hdmi-aansluiting, en een sd-kaartlezer. De laptops zijn op te laden via MagSafe of met een van de Thunderbolt 4-ports.

Apple kondigt MacBooks met krachtige videokaart aan-HslMzTMyTlekRgC5TGEPkg

Apple’s nieuwe MacBook Pro’s hebben een startprijs van 2029 euro, zo’n 410 euro meer dan de startprijs van de 13-inch M2-laptops. De MacBook Pro 14-inch met de M3 Pro-chip begint bij een prijs van 2549 euro, terwijl de 16-inch-versie vanaf 3049 euro te verkrijgen is.

De 16-inch-versie wordt standaard geleverd met een krachtigere gpu. Als je de M3 Max-variant wilt, moet je rekenen op een startprijs van 4049 euro voor de 14-inch-versie en 4299 euro voor het 16 inch model.

De nieuwe MacBook Pro’s zijn in Nederland vanaf 7 november verkrijgbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

4K pfff

0

Apple denkt dat we dom zijn, m3 vergelijken met m1. Op die manier lijkt het nog heel wat

0
test

Apple gebruikt in zijn onthullingen heel vaak Intel als tegenstrever. In dit artikel hierboven wordt het niet vermeld. Die nieuwe chips zijn best indrukwekkend. Ik zou zeggen: zoek het even op. (Getekend: een verstokte Windows gebruiker)

0

Aanbevolen voor jou