Amerikaanse tak van Sega gaat 61 mensen ontslaan

Amerikaanse tak van Sega gaat 61 mensen ontslaan

Bedrijf zou quality assurance en lokalisatie deels willen uitbesteden

Sega Amerika gaat 61 werknemers gaat ontslaan, wat neerkomt op meer dan tien procent van het totaal aantal werknemers bij de divisie.

De ontslagen werden gemeld via What Layoff, een X-account die zich automatisch updates wanneer er iets te melden valt. Hoewel Sega het nog niet heeft aangekondigd, heeft Eurogamer via de staat Californië, waar Sega Amerika gevestigd is, bevestigd dat er inderdaad 61 werknemers ontslagen worden.

Het zou gaat om twee losstaande ontslagrondes waarbij bij de ene ronde 49 ontslagen vallen, en bij de andere ronde 12 ontslagen. De ontslagen zouden op 8 maart worden doorgevoerd.

De The Allied Employees Guild Improving Sega-vakbond laat op social media weten dat de ontslagen gerelateerd zijn aan eerder gecommuniceerde plannen om quality assurance en een gedeelte van de gamelokalisatie uit te besteden.

In 2023 vonden er al opvallend veel ontslagrondes plaats binnen de game-industrie, maar in 2024 lijkt deze trend zich onverminderd voor te zetten. Zo werd eerder aangekondigd dat Microsoft 1900 werknemers van Xbox, Activision Blizzard en Bethesda ontslaat, dat Unity zo'n 1800 werknemers ontslaat, dat Twitch een grootschalige ontslagronde houdt, dat Riot Games 530 mensen ontslaat, Embracer een aanzienlijk gedeelte van Gearbox-studio Lost Boys Interactive ontslaat en dat een derde van alle werknemers bij Surgeon Simulator-ontwikkelaar Bossa Studios is ontslagen. Ook zijn er ontslagen gevallen bij Dead by Daylight-ontwikkelaar Behaviour Interactive, Lords of the Fallen-uitgever CI Games en Rising Star Games-eigenaar Thunderful Group en zijn er 97 mensen ontslagen bij Eidos Montreal.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Post corona ontslagen.. het zat er aan te komen

0
test

Mooi zal ze leren sega logo in een regenboog logo te veranderen. Alleen de VS tak deed dat. Weg ermee.

0

Aanbevolen voor jou