Zelda-filmregisseur wil er een live-action Studio Ghibli-film van maken

Zelda-filmregisseur wil er een live-action Studio Ghibli-film van maken

Regisseur gebruikt het werk van Hayao Miyazaki ter inspiratie

Wes Ball, de regisseur van de aankomende The Legend of Zelda-film, geeft aan er min of meer een live-action Studio Ghibli-film te van willen maken.

Dat meldt hij aan Entertainment Weekly. "Deze geweldige fantasie-adventurefilm is niet zoals The Lord of the Rings, het is iets dat op zichzelf staat. lk heb altijd gezegd dat ik graag een live-action film van Miyazaki zou willen zien. De verwondering en eigenzinnigheid die hij naar zijn films brengt zou ik graag terugzien."

Met Miyazaki refereert hij naar Hayao Miyazaki, de medeoprichter van de Japanse animatiestudio Studio Ghibli en de regisseur van Spirited Away. Het lijkt er dus op dat Ball de animatiefilms van Ghibli ziet als inspiratiebron.

Ball, die eerder de Maze Runner-films regisseerde, is in ieder geval enthousiast over het feit dat hij de Zelda-film mag regisseren. "Ik ben opgegroeid met Zelda en het is de belangrijkste IP. (...) Dus we werken heel hard aan iets speciaals. We doen dit niet alleen maar omdat we het kunnen doen. We willen er iets speciaals van maken."

Afgelopen november kondigde Nintendo aan dat er een live-action film gebaseerd op The Legend of Zelda gemaakt zou worden. De film wordt geproduceerd door Shigeru Miyamoto, de bedenker van de Zelda-franchise, in samenwerking met Hollywood-producent Avi Arad, de voormalige cco van Marvel Entertainment. De film wordt voor meer dan vijftig procent gefinancierd door Nintendo. De rest van de financiën komt op naam van Sony Pictures Entertainment, dat de film wereldwijd distribueert.

Verdere details over de Zelda-film zijn er niet. De franchise ontstond op de NES met The Legend of Zelda en afgelopen decennia zijn er verschillende uiterst succesvolle delen uitgekomen, zoals de Switch-game The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom eerder dit jaar.

Nintendo bracht eerder dit jaar samen met Illumination Entertainment de animatiefilm The Super Mario Bros. Movie uit, gebaseerd op Nintendo-mascotte Super Mario. De film was een groot succes en leverde meer dan 1,3 miljard dollar aan bioscoopopbrengsten op.

Over Zelda en Studio Ghibli gesproken: onlangs bracht een fan een video naar buiten waarin hij Zelda: Ocarina of Time in een animatiejasje vergelijkbaar met Ghibli stak. Bekijk die video hier.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Laat Studio Ghibli lekker Studio Ghibli films maken en maak hier een Zelda film van.

0
test

wat is een definitie van een zelda film. Er is er nog nooit een film over gemaakt en het principe zelda is behoorljjk lastig in een film te zetten. Zoals we The legend of Zelda kennen dan toch, of zie jij in een film een personage al bewust 8 dungeons aflopen om een item te halen omdat hij daarna ineens een rotsblok kan optillen. Of noem maar wat anders wat Link in de games moet doen, realisme vraagt wel om een andere aanpak. en films ook, en hij spreekt over de verwondering die in Miyazaki films zit. Als je puur naar dat kijkt dan is het best slim, een Zelda film moet veel verwondering zijn. Een levendige wereld. Mooie fantasie. Maar echt een definitie van zelda film gaat pas komen als de e een succes wordt.

[Reactie gewijzigd door watashi wa maurice desu. op 6 december 2023 - 11:19]

1
test

Toch maar liever Michael Bay voor deze film.

0

Aanbevolen voor jou