Volgende Zelda-game wordt geen direct vervolg op Tears of the Kingdom

Volgende Zelda-game wordt geen direct vervolg op Tears of the Kingdom

Tears of the Kingdom is 'de uiteindelijke vorm van deze versie van The Legend of Zelda'

Het volgende hoofddeel in de The Legend of Zelda-reeks wordt hoogstwaarschijnlijk geen direct vervolg op het eerder dit jaar verschenen Tears of the Kingdom.

Dat heeft producent Eiji Aonuma gemeld in een interview met Game Informer. Aangezien Tears of the Kingdom een direct vervolg was op Breath of the Wild - inclusief gedeeltelijk dezelfde spelwereld - zou Nintendo dat niet nog een keer doen.

"We wilden iets bouwen bovenop de spelwereld die we voor Breath of the Wild hebben gemaakt. Op die manier wilden we alle mogelijkheden van die spelwereld benutten. (Tears of the Kingdom) is de uiteindelijke vorm van deze versie van The Legend of Zelda. Ik denk niet dat we wederom een direct vervolg maken op deze wereld."

Verdere details over een nieuwe Zelda-game zijn er nog niet, maar aangezien Tears of the Kingdom eerder dit jaar is uitgekomen, kan het nog wel enkele jaren duren voordat er iets van getoond wordt. Het is dan ook waarschijnlijk dat de game op de opvolger van de Nintendo Switch verschijnt.

Nintendo werkt ondertussen ook aan een live-action verfilming van de Zelda-franchise.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk betekent dat het einde van wapens die kapot kunnen gaan, het zelf moeten knutselen en andere invloeden van het survival-genre. Ik heb Tears of the Kingdom bij release gehaald, vond de introductie op het zwevende eiland echt heel goed, maar een keer beneden is het weer een grote bron van ergernis om bovenstaande aspecten.

1
test

Het is een heel goed gemaakt spel, maar ik heb ook moeten concluderen dat het niet mijn favoriete delen in de franchise zijn. Survival mechanics heb ik niet zoveel mee.

0
test

ik vond het juist een leuke toevoeging. Een kleine touch aan survivalmechanics, niet teveel. Want zelf persoonlijk hou ik ook niet van survivals op Minecraft na. OoT blijft de meest epische game, maar ToTK behoort bij mij zeker wel in de top 3 zelda’s.

0

ik vond dat ook heel irritant inderdaad.

0
test

Snap goed wat je bedoelt. Als verandering in de reeks was dit zeker wel een goed en geslaagde poging maar ik zie toch ook veel liever de volgende Zelda game weer meer als een traditionele game in de serie. Kleiner gebied, daadwerkelijke tempels, geleidelijk aan gear krijgen en daarmee bewegingsvrijheid ontgrendelen en vooral geen uitrusting die kapot gaat. Hoewel het knutselen van je eigen creatie wel leuk was maakte het de game ook belachelijk veel gemakkelijker. Er zijn al zoveel franchises kapot gemaakt doordat iedereen die geen interesse heeft beter te worden het ook moet kunnen spelen. Laat de volgende Zelda game weer echt uitdagend en moeilijk zijn. Niet perse alleen met verslaan van vijanden maar vooral met puzzels in tempels.

0
test

Exact! Ik zie wel in dat dit een kwalitatief goede game is en het is bewonderenswaardig hoe Nintendo de franchise opnieuw uitvindt. Ik zou bijvoorbeed graag zien dat ze de sfeer van dit Hyrule mee kunnen nemen naar een volgende game. Ik heb in een Zelda-game nog niet zo sterk het gevoel gehad dat de wereld aan mijn voeten ligt. Buiten dat zie ik graag een iets traditionelere opvatting, zoals jij omschrijft. Ik ben ook verrast over de bijval die ik krijg. Als ik het internet zo afspeur, krijg ik wel eens het idee dat het groepje critici kleiner is dan de liefhebbers van deze richting.

0

Na 2 games is het inderdaad tijd voor iets nieuws. Ik dacht trouwens dat dit al eerder bekend was gemaakt, maar goed. Wel weet ik dat er al eerder is gezegd dat ze het open wereld concept willen behouden (aangezien de populairiteit zo hoog is), maar dat concept kan natuurlijk op verschillende manieren ingevuld worden, dus dat hoeft niet alles te zeggen. Ik denk overigens wel dat mensen die terugwillen naar de traditionele 3D formule, van een koude kermis thuis zullen komen. Zelf vind ik het allemaal prima, zolang we weer een nieuwe versie van Hyrule en een andere grafische stijl krijgen. Over de verdere invulling maak ik me niet zo druk, want dat komt toch wel goed!

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 10 december 2023 - 14:01]

0

Aanbevolen voor jou