Vicarious Visions werkte aan driedimensionale Donkey Kong-game

Vicarious Visions werkte aan driedimensionale Donkey Kong-game

De game was een halfjaar in ontwikkeling en werd in 2016 geannuleerd

Vicarious Visions - bekend van de Skylanders-games, Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy en Tony Hawk's Pro Skater 1+2, had in het verleden blijkbaar een 3D-platformer voor Nintendo Switch rondom Donkey Kong in ontwikkeling.

Website DK Vine meldde dit begin dit jaar al, maar gamehistoricus en journalist Liam Robertson heeft onlangs een nieuwe video gepubliceerd met meer informatie.

De codenaam voor de Donkey Kong-game was 'Freedom' en de ontwikkeling kreeg in eerste instantie groen licht van Nintendo nadat er Nintendo-personages in Skylanders SuperChargers voorkwamen. In het spel zou er een focus hebben gelegen op het grinden over lianen - vergelijkbaar met het mechanisme uit Crash Bandicoot 4.

Donkey Kong- en Mario-bedenker Shigeru Miyamoto zou ook nauw betrokken zijn geweest bij het project en op verschillende momenten feedback en suggesties hebben gegeven. Uiteindelijk werd er maar een halfjaar aan de game gewerkt en werd het in 2016 geschrapt - naar verluidt omdat Vicarious Visions-eigenaar Activision zich meer op Call of Duty wilde richten.

Blijkbaar was dit de druppel die de emmer deed overlopen voor Vicarious Visions-oprichters Guha Bala en Karthik Bala, en besloten ze in 2016 te vertrekken om Velan Studios op te richten, waar Mario Kart Live: Home Circuit werd ontwikkeld. Een paar jaar geleden werd Vicarious Visions onderdeel van Blizzard gemaakt - wat er over is van de studio staat nu bekend als Blizzard Albany.

Overigens meldt Robertson in zijn video ook dat Vicarious Visions van plan was om Tony Hawk's Pro Skater 3+4 te ontwikkelen voordat het als ondersteunende studio binnen de Call of Duty-reeks werd ingezet.

De laatste platformer rondom de aap van Nintendo verscheen in 2014 voor de Wii U in de vorm van het geprezen Donkey Kong Country: Tropical Freeze, al kwam de game in 2018 ook uit op Nintendo Switch. Donkey Kong heeft een belangrijke rol in The Super Mario Bros. Movie. Ook krijgt hij eind dit jaar een eigen themagedeelte in Super Nintendo World te Japan, en volgend jaar in Orlando. Het is onbekend of Nintendo om hier op in te spelen op dit moment aan een Donkey Kong-game werkt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Eeuwig zonde ik heb altijd al een nieuwe 3d donkey kong gewild

0

Aanbevolen voor jou