Van Gogh-Pokémonkaart vanaf 10 februari weer verkrijgbaar

Van Gogh-Pokémonkaart vanaf 10 februari weer verkrijgbaar

Eén kaart per persoon

De Van Gogh-Pokémonkaart ‘Pikachu met Grijze Vilthoed’ is vanaf 10 februari opnieuw beschikbaar in Nederland.

Dat kondigt The Pokémon Company vandaag aan. De kaart is vanaf 10 februari te bemachtigen bij aankopen van Trading Card Game-producten ter waarde van minimaal 29,99 euro. The Pokémon Company geeft daarbij aan dat er per persoon één kaart wordt verstrekt, en dat de voorraad beperkt is. In Nederland doen de winkels Intertoys, Game Mania, Top1Toys, Primera, Bruna, Media Markt, Smyths Toys Superstores en ‘diverse spellenspeciaalzaken’ mee aan de actie.

De speciale kaart, geïnspireerd door Vincent van Goghs 'Zelfportret met grijze vilthoed' en geschilderd door Naoyo Kimura, werd oorspronkelijk uitgebracht als onderdeel van een unieke samenwerking tussen Pokémon en het Van Gogh Museum ter ere van de vijftigste verjaardag van het museum.

De tentoonstelling, die door Van Gogh's werk geïnspireerde kunstwerken bevatte, was bedoeld om een nieuw publiek kennis te laten maken met de beroemde Nederlandse schilder. De populariteit van de exclusieve merchandise, waaronder de nu opnieuw uitgebrachte Pokémon-kaart, zorgde echter voor chaotische taferelen en scalping - het doorverkopen van de kaarten tegen hoge prijzen. Na het sluiten van de tentoonstelling en het beëindigen van de samenwerking, was de kaart tijdelijk niet meer verkrijgbaar.

Pokémon Van Gogh

"We zijn ons bewust van de enorme vraag naar de 'Pikachu met grijze vilthoed' kaart en de frustraties van fans over de initiële beperkte beschikbaarheid," zei Simon Benton, Vice President TCG Sales bij The Pokémon Company International. "We zijn verheugd dat we nu een grotere oplage kunnen aanbieden, zodat meer fans de kans krijgen om deze unieke kaart aan hun collectie toe te voegen."

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou