Van Gogh Museum stopt met weggeven van exclusieve Pokémon-kaart

Van Gogh Museum stopt met weggeven van exclusieve Pokémon-kaart

Binnenkort moet het via internet mogelijk zijn de kaart te bemachtigen

Het Van Gogh Museum stopt per direct met het weggeven van de exclusieve Pokémon-kaart.

Eind vorige maand ging er een speciale Pokémon-expositie van start in het Van Gogh Museum te Amsterdam. De expositie bestaat uit een aantal schilderwerken geïnspireerd door Van Goghs zelfportretten en enkele andere bekende werken, zoals De Slaapkamer.

Het museum stelt daarnaast een exclusieve Pokémon Trading Card ter beschikking voor bezoekers die de schattenjacht voltooien en is er een video die uitlegt hoe artiesten een Pikachu tekenen. Mede door de kaart kende de expositie een chaotische opkomst, waaronder veel scalpers die de kaart en andere merchandise met winst wilden doorverkopen.

Het museum schrijft dat het per direct is gestopt met het weggeven van de kaart. De weggeefactie zorgde volgens hen voor onveilige situaties. "Als gevolg van recente voorvallen waarbij een kleine groep individuen een onwenselijke situatie heeft gecreëerd, hebben we de lastige beslissing genomen om de speciale Pikachu x Van Gogh Museum-promokaart niet meer in het museum beschikbaar te stellen. Zo kunnen bezoekers deze speciale collectie schilderijen en de rest van het museum op een veilige en plezierige manier beleven."

De expositie gaat dus wel door, maar de kaart kan niet meer verkregen worden. In de toekomst moet er via de Pokémon Center-website een andere manier komen om de kaart te bemachtigen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

nou lekker dan ging er net woensdag heen

0

Ik baal (ook?) enorm, had de 22e een familie uitje gepland. Je kan je kaarten annuleren via een formulier.

0
test

Als je je zo laat gaan voor een paar euro winst dan ben je echt een armoedzaaier. Sneu dat het voor alle mensen voor wie het eigenlijk bedoelt was op deze manier wordt verziekt.

0

Aanbevolen voor jou