Tweede Super Mario-animatiefilm aangekondigd, verschijnt in april 2026

Tweede Super Mario-animatiefilm aangekondigd, verschijnt in april 2026

Paper Mario: The Thousand-Year Door en Luigi's Mansion 2 HD hebben een releasedatum gekregen

Nintendo en Illumination werken aan een tweede film gebaseerd op Super Mario. De film komt op 3 april 2026 in de bioscoop uit.

Dat hebben de bedrijven vandaag aangekondigd. Het is vandaag 10 maart, oftewel MAR10-dag. Daarom heeft Nintendo onderstaande video uitgebracht waarin het nieuws werd aangekondigd.

Zowel het persbericht als Mario-bedenker Shigeru Miyamoto in de video melden dat er een "nieuwe animatiefilm gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros." wordt geproduceerd. Miyamoto meldt daarbij dat ze de wereld van Mario willen "uitbreiden".

De film wordt wederom geproduceerd door Miyamoto en Chris Meledandri, de oprichter en CEO van Illumination. Aaron Horvath en Michael Jelenic kruipen wederom in de regiestoel, en Matthew Fogel schrijft het script.

Illumination is op dit moment bezig met het maken van storyboards en het animeren gaat spoedig beginnen. Zoals gezegd gaat de film in de VS en de meeste andere regio op 3 april 2026 in première, en volgen selecte andere regio gedurende de rest van de maand april.

In de video werden ook releasedata voor twee aankomende Nintendo Switch-games aangekondigd. De remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door verschijnt op 23 mei, terwijl Luigi's Mansion 2 HD op 27 juni uitkomt. Tot slot verschijnen aankomende dinsdag de Game Boy (Color)-games Dr. Mario, Mario Golf en Mario Tennis op Nintendo Switch Online.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou