'Switch 2 heeft schermresolutie van 1080p, is backward compatible'

'Switch 2 heeft schermresolutie van 1080p, is backward compatible'

Een accessoirefabrikant klapt uit de school

Mobapad, een fabrikant van Switch-accessoires, heeft meer informatie over de nog onaangekondigde nieuwe Nintendo-console online geplaatst.

De beschrijving van de nog naamloze opvolger van de Nintendo Switch is te vinden op de website van het bedrijf. Zo claimt men dat het scherm van de hybride console - dat ongeveer 8 inches groot is - een resolutie van 1080p heeft, in plaats van de resolutie van 720p die het scherm op de huidige Switch heeft. Dit hoeft niet per se te betekenen dat alle games ook daadwerkelijk in 1080p draaien, al maakt het apparaat vermoedelijk wel gebruik van Nvidia's Deep Learning Super Sampling (DLSS) om zo waar nodig games te upscalen.

Verder claimt Mobapad dat de console backward compatible wordt met huidige Switch-games, al passen Switch 2-cartridges logischerwijs niet in in de huidige Switch. Mogelijk hebben deze een iets andere vorm, vergelijkbaar met de Nintendo DS- en 3DS-cartridges.

Ook Pro Controllers en Joy-Cons van de huidige Switch zouden gebruikt kunnen worden met de Switch 2. Daarbij worden de geruchten van vorige week over nieuwe Joy-Cons die via een magnetisme aan de console worden gekoppeld ook hier gemeld. De nieuwe Joy-Cons zouden ook extra knoppen hebben - aan de achterkant van de Joy-Cons zou een extra knop zitten, alsmede onder de Home-knop. Ook zouden de SL- en SR-knoppen nu metaalachtig zijn.

Tot slot meldt Mobapad dat de dock om de Switch 2 aan de televisie te verbinden nog altijd een USB-C-opening heeft. Wel zou nu ook een output van 4K worden ondersteund. De 'kickstand' om de nieuwe console mee weg te zetten zou daarbij gemakkelijker aangepast kunnen worden.

Al het bovenstaande is nog niet officieel bevestigd. De console is immers nog niet eens aangekondigd. Het is echter aannemelijk dat Nintendo al geruime tijd aan het apparaat werkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Docked 4K, undocked 1080p, volledige backward compatible, Pro Controller (her)bruikbaar, groter scherm... Het klinkt allemaal HEEL mooi! Misschien wel TE mooi... Ik hoop dat het klopt, maar eerst zien dan geloven!

0
test

net wat je zegt. Als iets te mooi is om waard te zijn dan is dat het vaak ook. Iedere dag zijn er wel weer van een andere site of YouTuber leaker geruchten over te nemen. Er zijn er voortaan zoveel met achteraf zoveel verkeerde informatie dat dit soort artikelen het voor mij niet meer doen. Rustig een aankondiging afwachten is het beste denk ik.

1

Dit dus.

0

Als de Switch2 cartridges niet passen in die van de eerste dan ben ik benieuwd hoe de eerste in de Switch2 gaan passen. Volledige BW is voor mij wel een blokkade die dan weggenomen zou zijn.

0

Zie GB & GBC of DS & 3DS. Of ze kunnen het softwarematig doen, zoals bij de 3DS & N3DS.

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 30 april 2024 - 07:04]

0

Aanbevolen voor jou