Super Smash Bros.-maker Sakurai wil aan nieuw deel werken

Super Smash Bros.-maker Sakurai wil aan nieuw deel werken

'Het is logisch om te veronderstellen dan er ooit een nieuw deel uitkomt'

Masahiro Sakurai, de regisseur van de Super Smash Bros.-franchise, wil aan een nieuw deel in de reeks werken.

Dat heeft hij toegegeven in een vandaag gepubliceerde video op zijn YouTube-kanaal. Zijn uitspraak is opvallend, omdat hij eerder liet doorschemeren mogelijk nagenoeg klaar te zijn met game-ontwikkeling.

De video behandelt vooral het samenstellen van het team achter Super Smash Bros. Brawl. Daarna praat Sakurai echter over een mogelijke toekomst van de franchise. "Voor een nieuwe game in een bestaande reeks is het extreem ongebruikelijk om een nieuw team rondom een nieuwe freelance regisseur samen te stellen, in plaats van de oorspronkelijke studio te gebruiken. De vraag is dan ook wat er de volgende keer gaat gebeuren. Ik bedoel wat er naast Super Smash Bros. Ultimate komt."

Ultimate is het meest recente deel in de reeks en verscheen in 2018 op Nintendo Switch. Er is vooralsnog geen nieuwe Smash Bros.-game aangekondigd.

Sakurai vervolgt: "Een optie is om de reeks en de oorspronkelijke maker te scheiden. Maar op dit moment kan ik me geen Smash Bros.-game zonder mij voorstellen. Dat is misschien een logische mening voor iemand in mijn positie, maar ik ben objectief. (...) Er is op dit moment simpelweg niemand anders die de teugels in handen kan nemen."

Daarna laat Sakurai doorschemeren dat hij hoopt aan de volgende game in de reeks te kunnen werken. "Smash Bros. is een gigantisch belangrijke reeks voor Nintendo, dus het is logisch om te veronderstellen dat er ooit een nieuw deel uitkomt. Er gaat echter wat werk in zitten om er achter te komen hoe we dat tot stand laten komen. Ik wil er waar mogelijk in ieder geval met Nintendo aan werken."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Smash Bros zonder Sakurai is als Metal Gear zonder Kojima, of Zelda zonder Aonuma. Het gaat een keer gebeuren, maar liever later dan eerder. Maar dan hoop ik wel dat ze met een schone lij beginnen qua character roster. Eentje zo groot als Brawl. Dan kun je nog met een season pass komen met 10 of 12 characters die in koppels van 2 gereleased worden, één oud en één nieuw character.

0
test

Vraag me af of een nieuw deel dan al in ontwikkeling is. Het klinkt van niet, waardoor het lang wachten zal zijn als de ontwikkeling nog gestart moet worden, maar dat kan ook gespeeld zijn en dat de nieuwe Smash dus wel al volop in productie is.

0

Aanbevolen voor jou