Storyworld-museum komt met The Legend of Zelda-tentoonstelling

Storyworld-museum komt met The Legend of Zelda-tentoonstelling

Vanaf 4 november te bezoeken in Groningen

Het Storyworld-museum te Groningen heeft vanaf 4 november een expositie rondom Nintendo-franchise The Legend of Zelda.

Dat valt op de officiële website van het museum - gesitueerd op de zesde verdieping van het Forum-gebouw te Groningen - te lezen. Het gaat om een expositie over de afgelopen decennia aan Zelda. Hoe de serie tot stand kwam, wat voor invloed het had en hoe het de afgelopen jaren is geëvolueerd.

Volgens Bastiaan Vroegop, de Gamer.nl-redacteur die de tentoonstelling heeft samengesteld, bevat de expositie "veel hi-res artwork, maar ook wat coole relikwieën die we uitstallen". Tickets voor het museum kunnen hier besteld worden.

De The Legend of Zelda-reeks is sinds de release van de eerste game op de NES in 1986 erg populair en wordt naast Super Mario gezien als de belangrijkste franchise van Nintendo. Tegenwoordig geniet de franchise van nog meer populariteit door de Swich-games The Legend of Zelda: Breath of the Wild en direct vervolg Tears of the Kingdom.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Oeh, even checken!

0
test

leuk maar Groningen is me te ver.

0
test

Zo’n beetje het kleinste land te wereld. Zelfs van Maastricht naar Leeuwarden noemt 99% van de wereldbevolking “om de hoek”. Nederlanders zijn niks gewend. Ik ga zeker even kijken. Groningen is een van de grootste en mooiste steden van ons land en er valt genoeg te beleven. Veel horeca wat 24/7 open is dus je kunt er geweldig op stap.

[Reactie gewijzigd door Ramirez-1 op 23 september 2023 - 11:33]

-1

Aanbevolen voor jou