Steamworld Heist 2, Schim en meer getoond tijdens Indie World-stream

Steamworld Heist 2, Schim en meer getoond tijdens Indie World-stream

Ook Europa, Little Kitty, Big City en Yars Rising kwamen voorbij

Nintendo heeft gisteren een Indie World-presentatie uitgezonden waarin allerlei aankomende indiegames voorbij kwamen.

Zo werd het Steamworld Heist 2 aangekondigd. Spelers nemen deel aan turn-based gevechten en gebruiken daarvoor meer dan honderdvijftig wapens. Er is nu een job-systeem waardoor spelers hun eigen speelstijl kunnen creëren. Ook nieuw is een landkaart waar mensen vrij op kunnen varen. De game verschijnt op 8 augustus voor Switch, PlayStation- en Xbox-consoles en pc.

Watch on YouTube

Het door de Nederlander Ewoud van der Werf ontwikkelde Schim werd ook getoond in de presentatie, en er werd een releasedatum bekendgemaakt: de game verschijnt op 18 juli voor Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One en Steam. Het spel draait om een klein schaduwmonstertje dat onlosmakelijk met een persoon was verbonden, maar nu opeens geheel losstaat. Spelers kunnen niet overleven in het licht, dus moeten zich via schaduwen verplaatsen en ondertussen naar hun wederhelft zien terug te keren.

Watch on YouTube

Little Kitty, Big City kreeg ook een releasedatum: de game verschijnt op 9 mei voor Switch, Xbox-consoles, Steam en Game Pass. In de game is een kat verdwaald in de grote stad. Spelers moeten niet alleen hun weg naar huis zien te vinden, maar kunnen onderweg ook naar gelieve de stad verkennen en kattenkwaad uithalen.

Watch on YouTube

De Studio Ghibli-achtige adventuregame Europa kwam ook voorbij. Onlangs werd de game al uitgesteld naar de zomer van dit jaar, maar nu is duidelijk dat het spel naast op Steam ook op Nintendo Switch uitkomt. Een demo is nu ook beschikbaar op beide platforms. Europa wordt een vreedzame adventuregame waarin spelers de geterravormde maan van Jupiter verkennen. De game is sinds 2017 in ontwikkeling.

Watch on YouTube

De vorig jaar op Apple Arcade verschenen game Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate krijgt in juli ook een Switch-versie. Het gaat om een roguelike game waarin de Turtles door portalen reizen om hun ontvoerde meester Splinter te redden. Elk level heeft een random lay-out, items en bazen, maar krachten kunnen permanent van upgrades worden voorzien. De game kan alleen of met drie andere spelers doorlopen worden.

Watch on YouTube

WayForward - de ontwikkelaar van games als Shantae, Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp en River City Girls - onthulde zijn nieuwe game Yars Rising. De 2D-actiegame is een reboot van Atari's klassieke Yars' Revenge en laat spelers de jonge hacker Emi Kimura besturen, die wordt ingehuurd om het mysterieuze QoTech te infiltreren. Daarbij wordt er niet alleen te voet verkend, maar ook in auto's. Er zijn in totaal negen verschillende soorten wagens met eigen kenmerken en de mogelijkheid ze te customizen. Yars Rising moet in de loop van dit jaar uitkomen op Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc (Steam en Epic Games Store).

Watch on YouTube

Verder kwamen er tijdens de presentatie games als Sticky Business, Cat Quest 3, Refind Self: The Personality Test Game, Anontblast, Valley Peaks, Lorelei and the Laser Eyes, Stitch, Another Crab’s Treasure en Animal Well voorbij. De volledige presentatie kan hieronder worden bekeken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou