Protesterende Pokémon-spelers verbannen van competitie

Protesterende Pokémon-spelers verbannen van competitie

Wie de pokébal kaatst...

Vier finalisten van een Pokémon-vechttoernooi in Zuid-Korea zijn verbannen van de competitie omdat ze van plan waren slechts één aanval te gebruiken. Ze deden dit als protest om enkele misstanden binnen Pokémon-toernooien aan te kaarten.

De vier spelers hadden in het geheim afgesproken om teams samen te stellen van pokémon die alleen de aanval Metronome beheersen. Met deze zet voert een pokémon telkens een willekeurige aanval uit, waardoor spelers geen controle hebben over het verloop van het gevecht. Toen ze hun teams indienden bij de Koreaanse toernooi-officials, werden ze direct gediskwalificeerd. De officials waren namelijk niet akkoord met het idee dat de winnaar van het toernooi bepaald zou worden door puur toeval.

Een van de finalisten, genaamd NashVGC, gaf aan dat ze wilden protesteren tegen de problemen in de Pokémon-toernooigemeenschap. Hij zei dat meerdere spelers gefrustreerd zijn over de manier waarop Pokémon-toernooien in Azië worden georganiseerd. Er zouden nauwelijks fysieke competities plaatsvinden en er zou weinig worden gedaan om valsspelen tegen te gaan. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat verliezende spelers de verbinding verbreken zodra ze aan de verliezende hand zijn.

View post on X

Ondanks het protest van de spelers heeft Pokémon Korea hard opgetreden en geen gehoor gegeven aan hun bezwaren. Het feit dat niet elke Pokémon de aanval Metronome leert en dat er sprake was van hacken, werd hoogstwaarschijnlijk al helemaal niet gewaardeerd. De vier finalisten werden per e-mail op de hoogte gebracht van hun diskwalificatie en de finale van het toernooi werd volledig geannuleerd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

apart om daar mensen voor te bannen. vindt het eigenlijk wel grappig als iedereen metronome gaat ligge gebruiken

0
test

Dus de finale van een toernooi is geannuleerd, omdat TPCi geen gehoor wil geven aan bezwaren van spelers dat er te weinig toernooien worden georganiseerd? Begrijp ik dat goed? Wat houdt The Pokémon Company International toch tegen om gewoon elk weekend een fysiek toernooi te organiseren?

0

Aanbevolen voor jou