Prince of Persia: The Lost Crown-maker zou graag Zelda-spin-off ontwikkelen

Prince of Persia: The Lost Crown-maker zou graag Zelda-spin-off ontwikkelen

'Misschien een vreemde spin-off gebaseerd op Zelda 2: The Adventure of Link?'

De ontwikkelaar van het afgelopen week verschenen Prince of Persia: The Lost Crown zou graag werken aan een spin-off gebaseerd op The Legend of Zelda.

Ubisoft Montpellier hield afgelopen week een Reddit AMA om vragen van fans te beantwoorden. Iemand vroeg of er ook franchises buiten die van Ubisoft zijn waar de studio graag aan zou willen werken.

Senior game designer Rémi Boutin antwoordde als volgt: "Persoonlijk zou ik get geweldig vinden om aan de Zelda-franchise te werken. Misschien een vreemde spin-off gebaseerd op Zelda 2: The Adventure of Link? (En natuurlijk aan Castlevania.)"

Dit is logischerwijs geen bevestiging dat Ubisoft Montpellier aan een Zelda-game werkt, maar het is ook niet uitgesloten dat dit ooit gebeurt. Nintendo leent zijn IP's steeds vaker uit aan andere partijen en volgens geruchten zoekt Nintendo naar studio's om meer van dit soort projecten te creëren. Ubisoft heeft daarnaast al ervaring met het werken aan games gebaseerd op Nintendo-franchises, in de vorm van de Mario + Rabbids-games.

Prince of Persia: The Lost Crown is een volledig nieuwe game in de Prince of Persia-reeks. Het betreft een 2.5D-platformer met puzzels en belooft een moderne take op de legendarische franchise. Spelers gaan in de game op zoek naar de ontvoerde prins Hassan. De focus ligt vooral op exploratie.

Gamer.nl-redacteur Bastiaan Vroegop geeft de game een 7,5: "The Lost Crown is een prima metroidvania. Soms piekt de moeilijkheidsgraad onverwachts, wat door het lineaire karakter toch tot wat frustratie kan leiden, maar meestal zorgen de ijzersterke gevechten en het snelle platformwerk ervoor dat dit een hartstikke leuke game is."

Prince of Persia: The Lost Crown is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Prince of Persia: The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou