Pokémon-Van Gogh-expositie zorgt voor chaotische opkomst

Pokémon-Van Gogh-expositie zorgt voor chaotische opkomst

De aanwezige merchandise vindt gretig aftrek

De Pokémon-Van Gogh-expositie die deze week in Amsterdam is geopend heeft - voornamelijk dankzij exclusieve merchandise - een chaotische opkomst opgeleverd.

In onderstaande tweets met video's valt te zien hoe mensen massaal proberen de exclusieve merchandise te pakken te krijgen. Het Van Gogh Museum stelt op locatie onder andere een exclusieve Pokémon Trading Card ter beschikking. In een van de tweets wordt gepraat over scalpers, al wordt het uit de video's niet duidelijk of het gaat om mensen die de spullen door willen verkopen.

The Pokémon Company heeft de expositie in het leven geroepen ter ere van de vijftigste verjaardag van het museum. De expositie bestaat uit een aantal schilderwerken geïnspireerd door Van Goghs zelfportretten en enkele andere bekende werken, zoals De Slaapkamer.

De expositie is vooral bedoeld om het werk van de Nederlandse schildermeester te introduceren aan een nieuw publiek. "Deze samenwerking zorgt ervoor dat de volgende generatie Vincent van Goghs kunst en levensverhaal op frisse manier een leert kennen,” aldus Emilie Gordenker, algemeen directeur van het Van Gogh Museum. “Het museum en The Pokémon Company International putten uit jaren educatieve ervaring om een speciale ervaring voor kinderen, ouders en hopelijk vele anderen te bieden.”

De expositie kan tot en met 7 januari 2024 bezocht worden.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik was gisteravond aan het kijken of ik er vandaag heen kon, maar alle kaartjes voor vandaag waren al uitverkocht. Toen begreep ik niet zo goed waarom kaartjes voor een museum uitverkocht zouden zijn, nu zie ik deze beelden en snap ik het volledig. Ik wacht wel tot de hype er wat af is. Wat een treurniswekkende bedoeling. Ik vind de omschrijving van scalpers trouwens ook treurig. Dit zie je ook met Black Friday, is gewoon dom consumentengedrag.

[Reactie gewijzigd door Rutgie op 29 september 2023 - 18:39]

0

Hopelijk komt er iets meer bewaking om de orde te handhaven. Dit gedrag vind ik niet echt kunnen in een museum

0

Aanbevolen voor jou