Pokémon-ontwikkelaar wil de serie nog 'honderden jaren' doorzetten

Pokémon-ontwikkelaar wil de serie nog 'honderden jaren' doorzetten

Hoe oud kan een pokémon worden?

Als het aan The Pokémon Company ligt, bestaat de gameserie van Pokémon nog 'honderden jaren'.

Dat zegt COO Takato Utsunomiya in een interview met The Guardian. De Britse krant vraagt hem naar zijn baan en hij antwoordt: "Ik denk de hele dag aan Pokémon. Ons doel is om Pokémon nog honderden jaren in leven te houden, zodat het ver na onze dood nog bestaat."

Utsunomiya merkt op dat zowel volwassenen als kinderen van de serie genieten, maar dat tegenwoordig vooral families samen met elkaar spelen. "Het zou makkelijk zijn om ons alleen op volwassenen te richten. Ze hebben meer geld, je kunt hun reacties gelijk zien op sociale media... Maar we moeten de jongere kinderen ook weten te boeien. Kinderen zijn heel eerlijk: als ze iets niet leuk vinden, spelen ze het niet. Als je merk oud of saai aanvoelt, keren ze het gelijk de rug toe."

Wellicht wordt het lastig om nog honderden jaren nieuwe Pokémon te verzinnen, maar daar voorziet de COO geen problemen. "Ik denk dat we nog heel veel nieuwe Pokémon kunnen maken, en we moeten aantrekkelijkere Pokémon ontwerpen als we Pokémon aan nieuwe generaties willen blijven doorgeven. Het verzinnen van nieuwe Pokémon is iets waar Game Freak heel goed in is. De mensen die opgroeiden met Pokémon, komen nu bij Game Freak binnen en werken binnen die teams. Ze maken nieuwe Pokémon en verzinnen nieuwe ideeën."

De volgende Pokémon-release op de agenda is The Hidden Treasure of Area Zero Part 2: The Indigo Disk, wat DLC is voor Pokémon Scarlet en Violet en op 14 december verschijnt. In onze preview merkt Jacco op dat dit welkome endgamecontent kan worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De pokemon company moet samenwerken met de fans. Ik zie vaak mooie zelf verzonnen pokemon op internet voorbij komen. Vooral de eevee evolutions zijn populair.

0

Mogen ze wel wat meer tijd nemen om een goede game neer te zetten zonder alle technishe issues de laatste tijd. Hoop dat de fans ook een keer wakker worden en dit niet accepteren anders wordt het alleen maar erger.

0

Aanbevolen voor jou