Pokémon-collectie nu te zien in Van Gogh Museum

Pokémon-collectie nu te zien in Van Gogh Museum

Schilderwerken in de stijl van de Nederlandse schildermeester

De Pokémon-Van Gogh-collectie is nu te zien in het Van Gogh Museum te Amsterdam.

The Pokémon Company heeft de expositie in het leven geroepen ter ere van de vijftigste verjaardag van het museum. De expositie bestaat uit een aantal schilderwerken geïnspireerd door Van Goghs zelfportretten en enkele andere bekende werken, zoals De Slaapkamer. Het museum stelt ook een exclusieve Pokémon Trading Card ter beschikking voor bezoekers die de schattenjacht voltooien en is er een video die uitlegt hoe artiesten een Pikachu tekenen.

De expositie is vooral bedoeld om het werk van de Nederlandse schildermeester te introduceren aan een nieuw publiek. ‘Deze samenwerking zorgt ervoor dat de volgende generatie Vincent van Goghs kunst en levensverhaal op frisse manier een leert kennen”, zegt Emilie Gordenker, algemeen directeur van het Van Gogh Museum. “Het museum en The Pokémon Company International putten uit jaren educatieve ervaring om een speciale ervaring voor kinderen, ouders en hopelijk vele anderen te bieden.”

De expositie is te bekijken tot en met 7 januari 2024.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ah tof! In huize Seismo zijn we gelijk de gezamenlijke agenda aan het doorspitten naar een moment. Zelf heb ik vrij weinig met Pokémon, maar m'n zoontje gaat hier heel hard op. Dit is een mooie gelegenheid om de interesse voor musea een beetje in de week te leggen bij m'n kinderen. Thanks voor de tip Jacco!

1
test

Graag gedaan en veel plezier!

0

Aanbevolen voor jou