Outer Wilds verschijnt op 7 december voor Switch, andere indiegames getoond

Outer Wilds verschijnt op 7 december voor Switch, andere indiegames getoond

Waaronder Shantae Advance: Risky Revolution, Core Keeper en On Your Tail

Nintendo zond gisteren een nieuwe Indie World-presentatie uit waarin diverse indiegames voor de Switch de revue passeerden. Zo werd bekendgemaakt dat Outer Wilds op 7 december verschijnt.

Het was al bekend dat de geprezen indiegame naar Nintendo Switch kwam, maar een releasedatum was tot gisteren nog niet bekend. Het gaat om de Archaeologist Edition van de game, waarbij de dlc zit inbegrepen. Het spel komt op 7 december alleen digitaal uit, maar samen met iam8bit wordt er aan een fysieke versie gewerkt die volgend jaar verschijnt.

Outer Wilds is een openwereld ontdekkingsspel en speelt zich af in een zonnestelsel, waar de tijd vastzit in een eindeloze lus. De speler heeft steeds 20 minuten om de verschillende planeten te ontdekken en zo meer te weten te komen over de geheimen van het universum, voordat het zonnestelsel vergaat en weer begint vanaf het begin. De game was eerder al op PlayStation, Xbox en pc verkrijgbaar.

Shantae Advance: Risky Revolution was een van de andere games die werden getoond. Het gaat om een geannuleerde Game Boy Advance-game die door WayForward alsnog is afgemaakt. Ook de survival-sandboxgame Core Keeper passeerde de revue, inclusief multiplayeropties voor acht personen - de game verschijnt in de zomer van komend jaar.

Andere games die tijdens de Indie World-presentatie voorbij kwamen, zijn onder andere On Your Tail, Backpack Hero (nu verkrijgbaar), Howl (nu verkrijgbaar), The Star Named EOS, Blade Chimera en Moonstone Island. Ook werd aangekondigd dat Planet of Lana in de lente van 2024 naar Switch en PlayStation-consoles komt.

De complete showcase en enkele trailers uit de presentatie zijn hieronder te zien.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou