Opmerkelijke AI-versie van Mario op CES getoond, staat los van Nintendo

Opmerkelijke AI-versie van Mario op CES getoond, staat los van Nintendo

Bezoekers konden vragen stellen aan de AI-vertoning

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) deze week toonde een techbedrijf genaamd Proto een AI-versie van Nintendo-mascotte Mario die al snel wereldwijd opviel.

Door een combinatie van stemherkenning en AI-technologie konden bezoekers van CES vragen aan Mario stellen, waarna het personage die vragen probeerde te beantwoorden. Het personage praatte daarbij in het Italiaans, al leek de stem niet op de gebruikelijke stem van het personage.

Video's van het personage werden al snel via social media verspreid. Veel mensen die de video's zagen, merkten op dat ze niet konden geloven dat Nintendo een bedrijf toestemming had gegeven om hun mascotte op deze manier te gebruiken.

Het duurde dan ook niet lang tot Proto aan websites als Kotaku en IGN bevestigde dat Nintendo niets te maken had met de vertoning. In plaats daarvan zo het om een concept gaan waarmee technologische mogelijkheden werden getoond. "Het is niet bedoeld voor commerciële doeleinden."

Het is op moment van schrijven onbekend of Nintendo op de hoogte is van de vertoning op CES en op het bedrijf stappen onderneemt tegen Proto.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou