Online servers van Mario Kart 8 en Splatoon op de Wii U komen weer beschikbaar

Online servers van Mario Kart 8 en Splatoon op de Wii U komen weer beschikbaar

Onschuldige spelers zijn niet meer kwetsbaar

Vanaf morgen zijn Mario Kart 8 en Splatoon weer online speelbaar op de Wii U. De online services van deze games werden in maart tijdelijk uitgeschakeld vanwege “noodonderhoud”.

Nintendo heeft aangekondigd dat vanaf 3 augustus spelers weer de mogelijkheid hebben om de Wii U-games Mario Kart 8 en Splatoon online te spelen. “We stellen jullie geduld tijdens de langdurige wachttijd op prijs”, zeggen ze in een statement op X, oftewel het nieuwe Twitter. Een uitgebreider statement is te vinden op hun website.

View post on X

 In maart werden de online services van de Wii U-games plotseling offline gehaald vanwege “kwetsbaarheden” die Nintendo had ontdekt in het online gedeelte van de games. Een Nintendo-dataminer ontdekte later dat de beveiligingsproblemen hoogstwaarschijnlijk te wijten waren aan een exploit genaamd 'ENLBufferPwn', die hackers in staat stelde om op andermans consoles in te breken door simpelweg online tegen hen te spelen. Hierdoor bestond het risico dat creditcardgegevens van onschuldige gebruikers gestolen konden worden.

Destijds heeft Nintendo niet aangegeven hoelang de online services van deze games offline zouden zijn. Uiteindelijk hebben spelers dus vijf maanden lang niet online kunnen spelen. Switch-games als Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons en Nintendo Switch Sports zijn ook kwetsbaar geweest voor de exploit. Dat werd echter vrij snel verholpen doormiddel van patches.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou