Nintendo en Lego werken aan Lego Animal Crossing-sets

Nintendo en Lego werken aan Lego Animal Crossing-sets

Veel informatie is er nog niet

Er zijn Lego-sets gebaseerd op Animal Crossing in de maak.

Vanmiddag plaatste Nintendo een teaser trailer van Lego Animal Crossing. Verdere informatie werd niet gegeven, maar diverse herkenbare personages uit de reeks - waaronder Tom Nook - zijn in Lego-vorm te zien.

Afgelopen augustus claimden insiders al dat er in 2024 Lego-sets gebaseerd op de populaire Nintendo-franchise in aantocht waren. Er zouden toen vijf sets zijn ontdekt via Brickmerge, een website die met een bot zoekt naar nieuwe Lego-sets zodra ze ergens worden vermeld. De sets zouden in maart 2024 uitkomen.

Wanneer er meer informatie over Lego Animal Crossing volgt, is op moment van schrijven niet bekend. In de reeks bouwen spelers hun eigen dorp en richten ze hun eigen huis in. De potentie voor Lego-sets is dan ook groot.

De meest recente Animal Crossing-game is Animal Crossing: New Horizon. Het Nintendo Switch-spel kwam aan het begin van de coronapandemie uit - in maart 2020 - en groeide uit tot een gigantisch succes. Tot en met juni 2023 zijn er 42,79 miljoen exemplaren van verkocht. Dat maakt het de één na bestverkochte Switch-game, na Mario Kart 8 Deluxe.

Lego en Nintendo werken al enkele jaren samen. Zo zijn er diverse Lego-sets rondom Super Mario uitgebracht en zijn bijvoorbeeld ook de NES en het vraagtekenblok in Lego-vorm verkrijgbaar.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou