Nintendo-directeur noemt nieuwe console het 'volgende Switch-model'

Nintendo-directeur noemt nieuwe console het 'volgende Switch-model'

De console wordt ergens voor april 2025 uit de doeken gedaan

Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa heeft de aankomende nieuwe console van het bedrijf blijkbaar het "volgende Switch-model" genoemd.

Gisteren bevestigde Nintendo tijdens het bekendmaken van zijn jaarcijfers dat het bedrijf de opvolger van de Switch ergens binnen dit fiscale jaar - dat loopt tot en met maart 2025 - aankondigt. Het is verder niet bekend wanneer de console beschikbaar komt, al gaan er al geruime tijd geruchten over een release ergens begin vorig jaar.

Tijdens een gesprek met investeerders zou directeur Furukawa zijn gevraagd of de volgende console iets compleets nieuws is in vergelijking met de huidige Nintendo Switch. Daarop zou Furukawa hebben geantwoord dat "het volgende Switch-model de juiste beschrijving is".

De opmerking betekent niet per se dat de nog in mysterie gehulde console gelijk is aan de huidige Switch. Het is waarschijnlijk dat Furukawa hiermee wil zeggen dat hetzelfde hybride concept aangehouden wordt, en dat er dus geen compleet andere richting in wordt geslagen. Het maakt de mogelijkheid dat de nieuwe console backward compatible is met huidige Switch-games ook aannemelijker.

Dit komt overeen met eerdere geruchten over de volgende Nintendo-console. Daaruit bleek inderdaad dat de hybride vorm werd aangehouden en dat backward compatibility met huidige Switch-games ondersteund wordt. Ook zouden Joy-Cons terugkeren, al zouden die via een soort magnetisme aan de console gekoppeld worden.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als dit betekent dat het apparaat zowel docked als in handheld deels gebruikt kan worden dan juich ik dat toe maar alle geruchten van groter scherm, betere resolutie of magnetische joycons daargelaten wil ik het liefste dat mijn vorige games ondersteunt worden. Zowel digitaal als fisiek.

1
test

ik zou wensen dat tie net zo groot is als een telefoon en dat je er ook mee kan bellen :) Om te gamen kan je dan die joycons magnetisch er aan klikken en voor de beste ervaring drop je em in het dock bij de tv.

1

hahah mooi verzonnen. Kan je dan nog wel gebeld worden als die docked is ??

0

Aanbevolen voor jou