Nintendo deelt videobericht van Miyamoto over vertrek Charles Martinet

Nintendo deelt videobericht van Miyamoto over vertrek Charles Martinet

De heren lijken niets dan respect voor elkaar te hebben

Nintendo heeft een videobericht gedeeld waarin Mario-bedenker Shigeru Miyamoto en stemacteur Charles Martinet praten over het feit dat laatstgenoemde stopt met het inspreken van Mario en andere personages in games.

Afgelopen maand werd aangekondigd dat Charles Martinet, die decennialang Mario en andere personages van stemmen heeft voorzien in de games, dit werk naast zich neerlegt. Hij zal wel als 'Mario-ambassadeur' worden aangesteld, wat onder andere inhoudt dat hij op evenementen en beurzen te vinden is en met fans zal praten en op de foto zal gaan. Een reden voor deze wijziging is niet gegeven.

Het werd kort na de aankondiging duidelijk dat in de aankomende Switch-games Super Mario Bros. Wonder en WarioWare: Move It een nieuwe acteur Mario, Luigi en Wario van hun stemmen voorziet. Inmiddels is ook duidelijk dat de nieuwe acteur die de personages van stemmen voorziet, pas bekend wordt gemaakt in de aftiteling van Super Mario Bros. Wonder.

In de nieuwe video die Nintendo op social media heeft gedeeld, wordt niet echt nieuwe informatie gedeeld. Martinet benadrukt vooral wat voor een eer en een plezier het was om Mario al die jaren van stem te voorzien en het plezier bij de fans mee te krijgen, en Miyamoto deelt zijn dankbaarheid en haalt enkele herinneringen op. Zo stootte Martinet in een restaurant in Japan zijn hoofd vanwege zijn lengte, en noemt Martinet Miyamoto liefkozend 'papa'. Van kwaad bloed lijkt in ieder geval geen sprake, al zouden eventuele problemen natuurlijk niet in een officiële video van Nintendo worden gedeeld. De video kan hieronder worden bekeken.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou