Nieuwe Mario-acteur wordt bekendgemaakt via Super Mario Bros. Wonder-credits

Nieuwe Mario-acteur wordt bekendgemaakt via Super Mario Bros. Wonder-credits

Charles Martinet weet nog niet precies wat 'Mario-ambassadeur' inhoudt

De identiteit van de nieuwe acteur die Super Mario in de games van stem gaat voorzien, wordt pas onthuld via de aftiteling van het aankomende spel Super Mario Bros. Wonder.

Afgelopen maand werd aangekondigd dat Charles Martinet, die decennialang Mario en andere personages van stemmen heeft voorzien in de games, dit werk naast zich neerlegt. Het werd kort daarna duidelijk dat in de aankomende Switch-games Super Mario Bros. Wonder en WarioWare: Move It een nieuwe acteur Mario, Luigi en Wario van hun stemmen voorziet.

Nintendo heeft nog niet aangekondigd wie de nieuwe stemacteur is. In een gesprek met IGN laat Nintendo Amerika-directeur Doug Bowser weten dat dit ook niet gaat gebeuren. In plaats daarvan komen spelers van Super Mario Bros. Wonder er vanzelf achter wanneer ze de game uitspelen en de credits over het scherm rollen.

Vorige week zond Nintendo een Nintendo Direct uit die in zijn geheel om Super Mario Bros. Wonder draaide. Daaruit bleek onder andere dat spelers een wonderbloem kunnen oppakken om allerlei onverwachte dingen in de spelwereld te laten gebeuren. Er zitten diverse nieuwe power-ups in de game - zo kan men in een olifant veranderen. Spelers kunnen ook zogeheten badges vrijspelen en kopen. Men kan één badge tegelijk activeren, waarmee men speciale krachten krijgt, bijvoorbeeld langzamer vallen, aan muren plakken of een sneller in water kunnen zwemmen. Gisteren kwam er ook uitgebreide gameplay van het spel online te staan. Super Mario Bros. Wonder verschijnt op 20 oktober, terwijl WarioWare: Move It op 3 november uitkomt.

Overigens verdwijnt Charles Martinet niet helemaal van het toneel: toen werd aangekondigd dat hij ermee stopt, werd ook gemeld dat hij een 'Mario-ambassadeur' wordt. Wat dat precies inhoudt is niet bekend, en in een vragensessie op Galaxycon afgelopen weekend liet Martinet weten dat hij dat zelf ook nog niet weet. Ook bevestigt hij dat hij niet met pensioen gaat. Hij laat wel weten dat hij op evenementen blijft verschijnen en met fans zal blijven praten, "omdat ik van elk moment geniet". Van kwaad bloed tussen de acteur en Nintendo leek geen sprake te zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zou het wel lachen vinden als ze Chris Pratt de stemacteur zouden maken, met het statement “hoezo lijkt zijn stem niet op Mario?”

0
test

oh dit zou wel echt klasse zijn inderdaad. Hahaha die deed in de film ook zelf de super Mario plumbing reclame volgens mij. Wat ook datzelfde neppe Italiaanse accent had. Als dat is is hij zeker wel geschikt om die korte kreetjes te doen die je toch maar zo nu en dan hoort en na verlooo van tijd niet mee opvallen.

0

Aanbevolen voor jou