Nieuwe handhelds moeten vanaf 2027 vervangbare accu hebben

Nieuwe handhelds moeten vanaf 2027 vervangbare accu hebben

Denk aan de mogelijke opvolgers van de Steam Deck en Nintendo Switch

Nieuwe draagbare spelcomputers moeten vanaf 2027 een vervangbare accu hebben in Europa.

Dat heeft de Europese Unie bepaald. Dit met als doel om "de complete levenscyclus van batterijen te reguleren" om er voor te zorgen dat ze "veilig, duurzaam en competitief" zijn.

Dit moet er voor zorgen dat eigenaren van de handhelds in kwestie gemakkelijker de accu kunnen vervangen en recyclen. Denk aan apparaten zoals de Nintendo Switch en Steam Deck, al geldt het niet voor de huidige versies die nu al verkrijgbaar zijn - het gaat puur om nieuwe apparaten.

De Europese Commissie heeft er voor gekozen om dit in 2027 in te laten gaan, zodat fabrikanten "genoeg tijd hebben om het design van hun producten aan te passen".

De Europese Commissie heeft vorig jaar al als regel aangenomen dat alle draagbare elektronische apparaten die in Europa worden verkocht vanaf de herfst van 2024 opgeladen moeten kunnen worden met USB Type-C.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goed dat ze dit doorvoeren (vanaf 2027). Ik ben wel benieuwd hoe het nieuwe model van de onaangekondigde Switch 2 EU er dan uit komt te zien. Overigens, het gaat hier om door de consument zelf vervangbare accu's. In het Nederlands is een batterij zo'n energiebron die eenmalig te gebruiken is. Natuurlijk kun je ook oplaadbare batterijen zeggen, maar da's langer. Accu is lekker kort.

1
test

Daar heb je helemaal gelijk in! Accu is accurater (heh)

1
test

Hoe zit dat eigenlijk met batterijen van de DS, GBASP, Vita e.d. Zijn die makkelijk te vervangen? Of gaan daar heel speciale batterijen in die misschien niet meer leverbaar zijn? Tevens vroeg ik mij af hoe lang die batterijen goed blijven zonder dat de apparaten gebruikt worden. Zo heb ik mijn originele DS al in geen 10 jaar aangeraakt.

[Reactie gewijzigd door mole28 op 17 juli 2023 - 14:14]

0

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door messtranor (gebruiker is geblokkeerd) op 17 juli 2023 - 16:04]

2
test

Bedankt! En die batterijen zijn dus ook gewoon te verkrijgen? Op dit moment werken de handhelds nog prima, maar dat zal waarschijnlijk wel niet altijd zo blijven.

0
test

Lithium accu's moet je eigenlijk niet te ver leeg laten lopen. 1-2 keer per jaar een beetje bijladen tot zo'n 50% en op een koele plaats bewaren.

0
test

Al die batterijen zijn eenvoudig te vervangen. Simpelweg open schroeven en de accu ligt er los in. Er zijn verschillende aanbieders die nieuwe accu’s leveren. Zelfs Nintendo leverde nieuwe accu’s. (Weet niet of ze dat nog doen voor de oude hardware, wel voor bijvoorbeeld de Switch pro controller die dezelfde accu heeft als de 3DS dus je zou ook die kunnen gebruiken) Bij de Switch zelf is de accu te vervangen. Echter zou ik dit niet als “heel makkelijk” willen bestempelen. Je moet best wat dingetjes doen voordat je hem eruit hebt. Dit moet in de toekomst dan wat anders. (Gewoon een backplate die je losschroeft en de accu eruit haalt, net als bij de SP/DS/3DS) ik vrees met deze maatregel wel voor de waterdichtheid van bijvoorbeeld telefoons.

[Reactie gewijzigd door Ramirez-1 op 18 juli 2023 - 13:05]

0

Aanbevolen voor jou