Nederlandse postbode-game Lake komt naar de Switch

Nederlandse postbode-game Lake komt naar de Switch

Lake me wel leuk

Lake, een game van de Nederlandse studio Gamious, komt deze week naar de Nintendo Switch.

Lake verscheen in 2021 al op andere platforms, maar is vanaf 15 februari dus ook verkrijgbaar op Nintendo's platform.

De game speelt zich af in 1986 en draait om Meredith Weiss, die een pauze nodig heeft van haar drukke carrière in de grote stad. Ze reist terug naar haar geboortedorp Providence Oaks, een plaats aan een prachtig meer. Daar werkt ze twee weken lang als postbode en brengt ze alle post naar de kleurrijke inwoners.

In een interview met Gamer.nl vertelde creative director Jos Bouman destijds waar de inspiratie voor dit idee vandaan kwam: "We kenden Dylan Nagel [gameregisseur Lake, red.] al langer en wilden graag samen een game bouwen. Dylans concept ontstond vanuit een foto van een auto op een kronkelende weg rond een mooi meer; hoe leuk zou het zijn als je in een game op die locatie post kon rondbrengen? Gaandeweg kwamen er steeds meer kleine dingen bij, totdat Lake ontstond."

Ontwikkelaar Gamious is gevestigd in Haarlem en werd in 2011 opgericht. De studio werkt op dit moment aan Words in Progress, een woordspelletje voor mobiele apparaten. De Switch-trailer van Lake is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Volgens mij worden de frames er ook per post bezorgd; wat een irritant lage, schokkerige framerate laat de trailer zien...

0
test

Dit ziet er echt kut uit :P

0

Aanbevolen voor jou