Miyamoto: 'Grote uitdaging om Zelda-film te maken die fans niet teleurstelt'

Miyamoto: 'Grote uitdaging om Zelda-film te maken die fans niet teleurstelt'

'Films zijn net als games: je moet er lang aan werken tot je iets krijgt waar je tevreden mee bent'

Shigeru Miyamoto, de geestelijk vader van de The Legend of Zelda-reeks, heeft toegegeven dat het een grote uitdaging is om met de aangekondigde Zelda-verfilming aan de verwachtingen van fans te voldoen.

Dat meldde hij in een gesprek met investeerders (via Eurogamer) naar aanleiding van de onlangs gepubliceerde kwartaalcijfers van het bedrijf. Hij werd gevraagd naar de risico's van franchises uitbreiden naar media buiten games.

"Wat de live-action film gebaseerd op The Legend of Zelda betreft, weet ik dat we een extreem groot obstakel moeten overkomen om een film te produceren die fans wereldwijd niet teleur zal stellen. Met die uitdaging in het achterhoofd praat ik al zo'n tien jaar met Avi Arad over dit project."

Eerder deze week werd aangekondigd dat Nintendo samen met producent Arad - vooral bekend van de Spider-Man-films - werkt aan een Zelda-film. Sony Pictures distribueert de film wereldwijd en The Maze Runner-regisseur Wes Ball neemt de regie op zich.

"Films zijn net als games: je moet er lang aan werken tot je iets krijgt waar je tevreden mee bent", zo vervolgde Miyamoto. "Daarom hebben films sponsoren nodig die zich volledig kunnen inzetten om de film af te krijgen. Nintendo is voor de productie van onze films zelf sponsor. We hebben een groep mensen samengesteld die zich toewijden aan de productie tot we met iets komen waar we ons zeker over voelen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ja… Er ligt wel een beetje druk op, zeg maar.

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 11 november 2023 - 11:37]

0
test

tjah dat is wel waar. Ik kan me ook niks voorstellen bij een (live action) zelda film. En ik zet live action tussen haakjes omdat het bij een cgi film net zo lastig zou zijn. Zelda draait zo om een variant van metroidvania , in de zin van krijg een voorwerp en je kunt bepaalde dingen doen die je voorheen niet kon. Dat is behoorlijk lastig in film variant. Geen een film is leuk als de hoorfdrol eerst een kaars moet zoeken om naderhand een bosje weg te branden Dus waar ik beetje bang voor ben is dat het een standaard fantasy film word. Dat is niet meteen nadeel maar dan vraag ik me af hoe ze het typisch zelda maken en niet puur omdat de personages zo heten Maar goed. De meester hemzelf bemoeit zich ermee dus dat stemt hoopvol. We gaan het zien zo rond eind 2025 verwacht ik.

0

Ik ben er ook bang voor, als je puur naar het verhaal kijkt vraag ik me af of het boeiend genoeg is voor een film. Ik denk van niet, het is qua verhaal niet heel bijzonder maar ik laat me graag verrassen. En dan casting. Je weet nu al dat je gezeik gaat krijgen met wie je ook kiest voor Link of Zelda.

0
test

ja ik heb de popcorn al in grote aantallen gereserveerd voor het moment dat de acteurs aangekondigd gaan worden. persoonlijk boeit me de keuze van acteurs niet omdat het toch gaat om het resultaat. Als de film slecht wordt maakt een geweldige acteur niet meer uit. Wordt de film geweldig dan is een middelmatige acteur ook ineens geen issue meer. mensen zijn te vaak bezig met denken dat bepaalde acteurs iets niet zouden moeten doen puur gebaseerd op hun mening, jaloezie of wat dan ook. Kwa verhaal heb ik er ook een hard hoofd in. En wat gaan ze doen? 8 verschillende gekleurde thematische kerkers in de film maken om zo Link wel genoeg items te farmen om de grote baas te verslaan. ( wie het ook is maar ik weet zeker als het geen Ganon(dorf) wordt dat dat ook weer niet goed is) toch ga ik de film wel kijken. En ik denk velen. Dus ik verwacht wel al een commercieel succes. Maar of een eventueel vervolg ook goed gaat lopen dat ligt dan aan deze.

[Reactie gewijzigd door watashi wa maurice desu. op 12 november 2023 - 12:55]

0

Aanbevolen voor jou