Metroid-heldin Samus mocht alleen in Fortnite als ze exclusief op Switch uitkwam

Metroid-heldin Samus mocht alleen in Fortnite als ze exclusief op Switch uitkwam

Daar ging Epic Games niet mee akkoord

Metroid-heldin Samus Aran mocht alleen in Fortnite verschijnen als het personage alleen in de Switch-versie van de game zou voorkomen. Daarom is ze uiteindelijk niet in de game verschenen.

Dat vertelt Donald Mustard, de voormalige chief creative officer van Epic Games, in een interview met Game File (via VGC). In 2020 kwamen Kratos uit PlayStation-franchise God of War en Master Chief uit Xbox-franchise Halo naar Fortnite. Een Nintendo-personage ontbrak echter. Het jaar daarna bleek uit documenten van de rechtszaak tussen Epic en Apple echter dat het ook de bedoeling was dat Samus uit Nintendo's Metroid-games in het populaire battle royale-spel zou verschijnen.

Mustard laat nu weten waarom dat laatste niet is doorgegaan. "(Nintendo) had problemen met de mogelijkheid dat hun personages op andere systemen zouden verschijnen. Het leek ze geweldig dat er Nintendo-personages in Fortnite zouden verschijnen, maar alleen als dat op hun console gebeurde."

Mustard herinnert zich dat Epic daar niet mee akkoord ging. "Voor mij en iedereen bij Epic was dat een must. We wilden er zeker van zijn dat Fortnite overal dezelfde ervaring biedt, ongeacht op welk scherm of apparaat je speelt."

Over Fortnite gesproken: eerder deze week werd bevestigd dat Billie Eilish vandaag naar Fortnite Festival komt. Dat lijkt ook de inhoud van een onlangs uitgelekte Fortnite-roadmap voor dit jaar te bevestigen. Daarop viel te zien dat er een cross-over met Mad Max naar Fortnite komt, alsmede Pirates of the Caribbean. Er staat blijkbaar weer een seizoen rondom Marvel op de planning en een nieuw 'OG'-seizoen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

hier is toch niks mis mee. Epic wil graag de ervaring voor iedereen hetzelfde maken. Dat is altijd een goede instelling. En Nintendo wil graag dat hun personages niet op andere machines komen en dat is ook goed. bij beiden is het logisch. Als ik consoles maakte zouden mijn succesvolle personages en bekende personages ook niet graag op anderen komen. En vanuit Epic is het dan logisch dat zij alle spelers wel graag bedienen en niks te maken hebben met console exclusief. Dus eigenlijk is er niks raars aan en is de deal gewoon niet geklonken. Jammer voor de fans van Samus maar ik snap het van beide bedrijven hoe ze erin staan. En beiden hebben een punt vanuit hun oogpunt gezien.

[Reactie gewijzigd door watashi wa maurice desu. op 23 april 2024 - 16:07]

2
test

Nintendo verliest echt niets als mensen op PlayStation, Xbox, PC en mobiel ook als Samus kunnen spelen hoor, of denk je nou echt dat mensen daarom geen Switch gaan kopen? Of juist een Switch gaan kopen want daar kan je als Samus spelen? Tuurlijk niet.

-2
test

daar gaat mijn opmerking ook helemaal niet over. ik heb het over dat bedrijven h eenmaal keuzes maken in hun eigen ogen en dat soms daardoor samenwerkingen niet gaan lukken. Daarbij maakt het ook niks uit wat ik denk of dat Nintendo wel of geen mensen zou verliezen. Dit gaat puur over dat Nintendo dit niet zomaar wil. maar blijkbaar lees jij dat Nintendo daar in mijn ogen mensen door zou verliezen bla bla. Maar mijn hele opmerking was volledig gericht op 2 bedrijven die allebei anders werken. De ene werkt uit exclusiviteit voor hun eigen hardware, ook al zou dat niks verschil maken is het wel logisch. En de andere werkt juist uit zoveel mogelijk mensen zien te krijgen op hun software en daar zou een dergelijke keuze wel verschil maken. Maar als ik dat verkeerd omschreef dan sorry. maar als ik mijn bericht na lees zie ik niet hoe mijn bericht kon leiden tot een reactie over minder mensen die zouden kopen. het gaat over 2 bedrijven die niet tot elkaar konden komen enkel omdat ze beiden anders denken en vanuit hun eigen mening beiden gelijke hebben.

2

Ik snap het van beide kanten wel. Dan is geen Samus in Fortnite inderdaad gewoon de beste oplossing voor beide bedrijven.

1

Aanbevolen voor jou