Meer details en beelden van Super Mario Bros. Wonder onthuld

Meer details en beelden van Super Mario Bros. Wonder onthuld

Daarnaast is er een nieuwe Switch Oled aangekondigd

Tijdens een Nintendo Direct-uitzending heeft Nintendo meer details gegeven en beelden getoond van Super Mario Bros. Ultimate.

Zo werd gemeld dat het spel zich in Flower Kingdom (het Bloemenrijk in de Nederlandse versie) afspeelt, waar Mario en zijn vrienden zijn uitgenodigd door prins Florian. Bowser gooit echter roet in het eten en zoals gebruikelijk gaan spelers diverse tweedimensionale platformlevels af om de wereld te redden.

Er zitten diverse nieuwe power-ups in de game. Zo kan met in een olifant veranderen. Spelers kunnen dan onder andere door blokken heen breken en met hun slurf slaan. Ook kan men via een power-up bubbels blazen om vijanden van een afstand te verslaan of om er op te springen. Met een power-up waarmee men in een boor verandert kunnen spelers zelfs door de grond of het platfond boren.

Eerder werd al aangekondigd dat er zogeheten wonderbloemen in het spel op te pakken zijn. Daarmee kan het level dat gespeeld wordt flink veranderen en in de Direct werden enkele voorbeelden gegeven. Denk aan lopende warp-pijpen, een ander cameraperspectief, een vlucht door de lucht of andere onverwachte situaties.

Spelers kunnen ook zogeheten badges vrijspelen en kopen. Men kan één badge tegelijk activeren, waarmee men speciale krachten krijgt, bijvoorbeeld langzamer vallen, aan muren plakken of een sneller in water kunnen zwemmen.

De game bevat een multiplayermodus voor vier spelers. Men kan Mario, Luigi, twee verschillende Toads, Peach, Daisy en Toadette besturen. Daarnaast kan men Yoshi en Nabbit selecteren, die geen schade oplopen. De game bevat ook een uitgebreide online modus. Op die manier kan men andere spelers in levels zien lopen en zelfs een handje helpen - bijvoorbeeld door een item te geven of een 'standee' neer te zetten waar andere spelers zich weer tot leven kunnen wekken.

Tot slot heeft Nintendo een nieuwe Switch Oled-editie aangekondigd - eerder gingen hier al geruchten over. Deze komt helemaal in het rood - evenals de bijbehorende dock - en verschijnt op 6 oktober. De game zit hier niet bij inbegrepen. Super Mario Bros. Wonder is vanaf 20 oktober verkrijgbaar op Nintendo Switch. De Direct kan hieronder in zijn geheel bekeken worden.

Watch on YouTube
Nintendo Switch
Super Mario Bros - Wonder

Super Mario Bros - Wonder kopen?

Kopen voor Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik word hier niet echt vrolijk van. Wat een drukke game is Mario geworden. Veel te veel mogelijkheden, abilities, badges en weet ik veel nog meer n.m.i. Als ik deze kakafonie vergelijk met de Mario-games uit het tijdperk van de SNES, dan zeg ik nee. Ik word oud geloof ik.

-1
test

Zijn de meeste moderne games niet zo dan? Er lijkt bijna geen game meer te zijn zonder halve RPG-elementen en collection items. Er zijn nu eenmaal veel meer mogelijkheden om een game complexer en diepgaander te maken. Vind het zelf ook niet altijd een positieve ontwikkeling; soms zijn het juist de meest eenvoudige games die het meeste plezier geven. Maar bij deze Mario lijkt het nog wel relatief mee te vallen. Alleen die badges geven een extra strategische laag, die je volgens mij ook gewoon kunt negeren.

0

Is er eindelijk echte vernieuwing t.o.v. de meestal saaiige standaard 2D Mario games (zie de ‘NEW’ reeks), is het nog niet goed. 😝

0
test

Zag er goed uit en lijkt me erg leuk. Wel wat hectisch met meerdere spelers, maar dat heeft ook wel weer wat.

0

Aanbevolen voor jou