Meer dan acht miljoen exemplaren van Resident Evil Village verkocht

Meer dan acht miljoen exemplaren van Resident Evil Village verkocht

Monsterlijke verkopen

Ontwikkelaar Capcom bevestigt dat Resident Evil Village maar liefst acht miljoen keer is verkocht, waarmee het in slechts twee jaar tijd een van de best verkochte Resident Evil-games is geworden.

Het nieuws werd gedeeld via het Twitter-kanaal van Capcom, waar ze in het bijzonder hun fans bedanken:

View post on X

Resident Evil Village, het vervolg op Resident Evil 7, is de op vier na bestverkochte game uit de franchise tot nu toe. Ondanks dat de verkopen van de game afgelopen jaren gestaag groeiden, is het de titel niet gelukt om de 8,6 miljoen verkopen van Resident Evil 5 en Resident Evil 6 in te halen.

Resident Evil Village werd in 2021 uitgebracht op pc en PlayStation- en Xbox-consoles en zag in 2022 nog een heruitgave op Nintendo Switch. De survival-horrorgame kenmerkt zich aan een meer op actie geörienteerde gameplay waarbij spelers vaker op monsters stuiten dan normaal. Resident Evil Village introduceerde tevens de angstaanjagende Lady Dimitrescu, een drie meter lange vampiervrouw die inmiddels de status van een modern game-icoon heeft bereikt.

Redacteur Tom Kerkhof van Gamer.nl beoordeelde Resident Evil Village destijds met een 85: "Het is meer dan een waardig vervolg op het zevende deel. Het spel slaagt er op knappe wijze in om spelers via verschillende gameplaystijlen de stuipen op het lijf te jagen. Met een imposante spelwereld, effectieve spanning en een verscheidenheid aan geheimen, zet het spel een koers die we graag terugzien in toekomstige delen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou