Mario Kart Live-studio verwacht meer dan een derde van werknemers te ontslaan

Mario Kart Live-studio verwacht meer dan een derde van werknemers te ontslaan

Velan Studios ontwikkelde ook het offline gehaalde Knockout City

Velan Studios, de ontwikkelaar van Mario Kart Live: Home Circuit, waarschuwt dat meer dan een derde van alle werknemers bij het bedrijf mogelijk ontslagen wordt.

In een bericht op social media laat de in New York gevestigde ontwikkelaar weten dat het is begonnen aan en reorganisatie. 46 van de in totaal 121 werknemers hebben vernomen dat ze mogelijk binnen zestig dagen worden ontslagen. "Dit is een treurige situatie, want we hebben een geweldig team dat erg gepassioneerd is."

Velan maakt ondanks de ontwikkeling van Mario Kart Live: Home Circuit geen onderdeel uit van Nintendo. De onafhankelijke studio heeft ook games als Hot Wheels: Rift Rally en het vorig jaar offline gehaalde Knockout City ontwikkeld. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door de voormalige studiobazen van Skylanders-ontwikkelaar Vicarious Visions.

Vorig en dit jaar worden er wereldwijd duizenden werknemers binnen de game-industrie ontslagen bij een grote verscheidenheid aan ontwikkelaars. In dit achtergrondverhaal bekijkt Gamer.nl wat er aan de hand is, hoe studio's er mee omgaan en wat dit betekent voor de toekomst van de industrie.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou