Gamer koopt Nintendo-aandelen om te klagen over mannelijke personages in Splatoon 3

Gamer koopt Nintendo-aandelen om te klagen over mannelijke personages in Splatoon 3

Op de aandeelhoudersvergadering

Een gamer heeft bij de aandeelhoudersvergadering van Nintendo schijnbaar geklaagd over de behandeling van mannelijke personages in de game Splatoon 3.

Volgens de website GLHF klaagde de man dat vrouwelijke personages in de game een voorkeursbehandeling zouden krijgen, onder andere omdat zij coolere poses en haarstijlen zouden krijgen. "Het bedrijf heeft de jongens van Splatoon de rug toegekeerd, en dat zou ik graag zien verbeteren", zei de man.

Volgens de man was de aandacht in de eerste twee delen evenredig verdeeld, maar bevat Splatoon 3 veel meer mogelijkheden voor aanpassingen en zijn die voor de vrouwelijke inktvissen veel interessanter. Naast poses en haarstijlen klaagde hij ook over iconen en emotes, die er volgens hem veel beter uitzien op vrouwelijke personages. "Ik word heel verdrietig als mensen zeggen: 'Als je als jongetje wilt spelen, dan zul je niet van Splatoon 3 genieten'."

Schijnbaar had de man speciaal geld gespaard om aandelen te kunnen kopen, alleen zodat hij deze klacht kwijt kon tijdens de aandeelhoudersvergadering. Nintendo's president Shuntaro Furukawa onderbrak de man omdat zijn vraag te lang werd, maar daar liet hij zich niet door tegenhouden. Na afloop van de toespraak dankte Furukawa de man voor het spelen en het delen van zijn mening en ging hij verder naar de volgende vraag, zonder er inhoudelijk op in te gaan.

Op Twitter toont de man de speech die hij had voorbereid, plus het 'bewijs' dat hij aan Nintendo wilde laten zien.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hahaha Held!

3
test

hahaha ik dacht even dat deze site aandelen had gekocht om te klagen. ik was al benieuwd maar was een mindere uitkomst. overigens dit is wel toewijding van die gamer enkel om gehoord te worden. Ook al is het wel wat overdreven om het zo te doen, het is wel uniek en gedurft. En ik durf te wedden dat ondanks tijdens de vergadering men niet op de inhoud verder ging dat er in de nabesprekingen en dergelijke toch wel een keer gekeken word of het misschien wel klopt. Veranderen doe je niet op een vergadering. Wakker schudden wel. Ook omdat media het ook oppikt.

0

Aanbevolen voor jou